Siirry sisältöön
Yleinen

Osallistu nepsy-nuorten vanhempien tuki-iltaan

Huhtikuun 10. päivä järjestetään webinaari, jossa nepsy-nuorten omaiset saavat vinkkejä ja tukea toimivaan arkeen.

Pohjanmaan hyvinvointialueen Prima Botnia-hanke järjestää yhteistyössä Pohjanmaan ADHD yhdistys ry:n kanssa maksuttoman webinaarin, joka on suunnattu ensisijaisesti nepsy-nuorten vanhemmille. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Nepsy on lyhenne neuropsykiatrisista haasteista. Neuropsykiatrisia vaikeuksia ovat esimerkiksi ADHD ja ADD, Aspergerin oireyhtymä ja muut autismikirjon häiriöt, kehityksellinen kielihäiriö sekä Touretten oireyhtymä. Tavoitteena on, että nepsy-nuorten läheiset saavat tukea arkeen.

Webinaarissa puhuu kauppiaanrouvanakin tunnettu kokemusasiantuntija Michele Murphy Kaulanen, joka kertoo arjestaan nepsy-lapsen kanssa. Nepsyvalmentaja ja erityisvoimia.fi:n perustaja Riikka Seppälä tulee kertomaan neuromoninaisen perheen voimavaroista ja kohtaamisesta.

Webinaarissa esitellään myös matalan kynnyksen tukipalveluita kuten En jaksa.fi, STRATEGIA-vanhempainryhmä, Mielenterveystalon omahoito-ohjelmia ja ADHOODS Discord -yhteisö. Lisäksi Prima Botnian nepsy-hanke esittäytyy ja Pohjanmaan ADHD-yhdistys kertoo toiminnastaan.

– Webinaarilla haluamme tarjota nuorten vanhemmille tukea ja työvälineitä arjen haasteisiin.

Suomenkielinen webinaari järjestetään 10.4. klo 17.30–19.15 etänä Teamsin kautta. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista, vaan webinaariin pääsee liittymään suoran linkin kautta. Vastaavanlainen ruotsinkielinen tilaisuus järjestetään 25.4.

Matalan kynnyksen tukipalvelut

En jaksa.fi on vanhemmille suunnattu verkkopalvelu, joka sisältää huolikartoituksen, videoita eri elämäntilanteisiin liittyen sekä Chatin.

Normaali.fi on nuorille suunnattu verkkopalvelu, joka sisältää huolikartoituksen, videoita eri elämäntilanteisiin liittyen sekä Chatin.

ADHOODS on Discord-yhteisö 16–29-vuotiaille adhd-oireisille. Palvelimella jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja tietoa adhd-oirekuvasta yhdessä vertaisten ja palvelimella toimivien ammattilaisten kanssa.

Mielenterveystalo.fi on verkkopalvelu, joka tarjoaa mielenterveyteen liittyvää tietoa sekä  asiantuntijoiden laatimia kokonaisuuksia, omahoito-ohjelmia, joiden avulla saat tukea tilanteeseesi.

Yhteystiedot:

Anu Hiironniemi, projektipäällikkö Prima Botnia-hanke

anu.hiironniemi(a)ovph.fi