Siirry sisältöön

lapset

25.4.2024 Yleinen

Suojele lapsen ihoa kemikaalikuormalta

Sosiaalisen median ihonhoito- ja meikkausjulkaisut ovat saaneet aikaan sen, että ihonhoidosta on tullut erittäin trendikästä erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Monet lapset ja nuoret käyttävät ihonhoitorutiineihin paljon aikaa ja rahaa.
25.3.2024 Yleinen

Raportti: Pohjanmaan asukkaiden pitäisi liikkua enemmän

Suurin haaste tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon palveluille on riittävä työvoiman saatavuus. Työikäisen väestön määrä vähenee ja ikääntyvien määrä kasvaa, todetaan Pohjanmaan väestön tunnuslukuja, terveyttä ja hyvinvointia kuvaavassa Miten Pohjanmaa voi? –raportissa. Liikkumattomuus ja liikuntakyvyn heikkeneminen ovat lisääntyneet kaikissa ikäryhmissä.
22.3.2024 Yleinen

Nuorille ja vanhemmille apua huoliin uudesta chat-palvelusta

Arjessa jaksamiseen ja elämän huoliin on avattu uusi chat-palvelu. Ammattilaiset keskustelevat nuorten ja vanhempien kanssa kolmena päivänä viikossa esimerkiksi päihteistä, mielenterveydestä, vanhemmuudesta ja jaksamisesta.
11.7.2023 Yleinen

Neuvoloissa aloitetaan joditablettien jakaminen

Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa heinäkuussa joditablettien jakamisen perheisiin, joissa on alle 3-vuotiaita lapsia tai raskaana olevia. Taustalla on Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) päivittämä ohje lääkejodin käytöstä säteilyvaaratilanteessa.