Siirry sisältöön

Digitaalisen ajanvarauksen toimintojen laajuudessa on toistaiseksi kuntakohtaisia eroja. Kaikissa kunnissamme voi varata ajan tiettyihin perusterveydenhuollon toimintoihin ja perua ajan sähköisesti. Osassa palveluissa on mahdollista myös siirtää ja tarkastella jo tehtyjä ajanvarauksia. Näet sinulle auki olevat toiminnot kuntasi asiointipalvelusta. 

Osassa palveluita tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Osa ajanvarauspalveluista toimii ilman tunnistautumista.

Valitse kunta, jossa haluat asioida:

Terveydenhuollon asiakkaat

Asioit eTerveyspalvelussa, johon kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Kirjautumisen jälkeen löydät palvelun etusivulta tarkemmat käyttöohjeet. 

Jos asut Vaasassa tai Laihialla, voit varata verkosta ajan myös kiireettömään hoidon tarpeen arviointiin seuraavalle arkipäivälle. Hoitaja soittaa numeroon, jonka olet antanut varauksen yhteydessä.

Varattavia aikoja on tarjolla tiistaista torstaihin. Ajat tulevat varattaviksi edellisenä päivänä kello 16. Esimerkiksi tiistain aikoja voi varata maanantaina klo 16 jälkeen. Jos asiasi on kiireellinen, soita hoidon tarpeen arviointiin.

Palvelu laajenee asteittain koko hyvinvointialueelle.

Vaasan suun terveydenhuollon asiakkaat

Asioit Kansalaisen terveyspalvelussa, johon kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista.  Paina palvelussa Varaa uusi aika ja valitse valikosta sinulle sopivin vaihtoehto. Palvelu ohjaa sinua miten toimia. 

Asioit verkkoajanvaraus-palvelussa. Palvelussa kysytään henkilötietojasi, mutta se ei vaadi vahvaa tunnistautumista. Palvelu ohjeistaa sinua vaiheittain miten toimit, kun teet ajanvarausta. 

Mustasaari ja Vöyri
Närpiö
Maalahti ja Korsnäs

Asioit Kansalaisen terveyspalvelussa, johon kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Palvelussa voit asioida alle 12-vuotiaan lapsen puolesta. Mikäli lapsi on 12-vuotias tai sitä vanhempi, hän tarvitsee omat pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sähköiseen asiointiin.

Paina palvelussa Varaa uusi aika ja valitse valikosta sinulle sopivin vaihtoehto. Palvelu ohjaa sinua miten toimia. 

Pietarsaari, Pedersöre, Luoto, Uusikaarlepyy ja Kruunupyy
Kaskinen
Kristiinankaupunki

Palvelussa pääset myös liittymään videovastaanotolle jos sinulle on ammattilaisen toimesta varattu aika. Lue lisää videovastaanotosta täältä.

Jos käytät palvelua julkisessa tilassa olevalta koneelta, muista kirjautua ulos palvelusta ja tyhjentää selaimen välimuisti ja sivuhistoria. Lisäksi sinun tulee sulkea selain sekä poistaa mahdolliset koneelle tallentamasi liitetiedostot.       

Lue palveluun liittyvä tietosuojaseloste