Siirry sisältöön

Tukea arjen asioissa

Kysymysten ei tarvitse olla isoja. Pienillekin pulmille löytyy aikaa! Autamme esimerkiksi, kun

  • lapsen päivärytmi on kadoksissa
  • lapsen tunteiden ilmaisu huolettaa
  • teini-ikäisen käytös ihmetyttää
  • tarvitset tukea vanhemmuuteen

Voimme tavata perheen esimerkiksi kotona, neuvolassa, kahvilassa, lapsen päivähoitopaikassa, tai leikkipuistossa. Halutessaan perhe voi tulla tapaamaan perheohjaajaa myös toimistolle tai tapaaminen voidaan järjestää videoyhteydellä.

Annamme tukea vanhemmuuteen kuuntelemalla ja vahvistamalla vanhemman roolia. Voimme olla tarvittaessa myös mukana hankalassa tilanteessa antamalla käytännön ehdotuksia, mitä keinoja perhe voisi kokeilla eri tilanteissa.

Tukemisen tavoista sovimme aina yhdessä.

Yhteystiedot

Käyntiosoite:  Perhekeskus, Tammikaivontie 4, rakennus 8, 1. krs., 65100 Vaasa

Sähköposti: varhaisentuenperhetyo@ovph.fi 

Varhaisen tuen perhetyö Peppi, perheohjaaja puh. 040 357 5684

Usein kysytyt kysymykset

Vinkki: On tavallista, että lapsi suosii joskus toista vanhempaa. Tämä voi myös vaihdella niin että lapsi suosii tiettynä aikana toista ja toisena taas toista vanhempaa.

Vanhemman, joka jää ”ulkopuolelle” on hyvä tehdä monenlaisia asioita lapsen kanssa, ettei tekeminen rajoittuisi vain yhteen asiaan. Jos toinen vanhemmista viettää lapsen kanssa pidempiä aikoja yhdessä kuin toinen, on hyvä pyrkiä luomaan päiviin hetkiä, jolloin toinen vanhemmista ehtii myös viettää aikaa lapsen kanssa. Voit myös ennakoida tulevaa kertomalla lapselle, että esim. illalla toinen vanhempi ”auttaa sinua hammaspesussa ja laittaa nukkumaan”.

Hyvä on tukea ja huomioida positiivisesti toista vanhempaa, joka ”ei kelpaa” lapselle. Jos lapsi suosii sinua, voit tukea toista vanhempaa puhumalla toisesta vanhemmasta positiivisesti, miten mukava toinen vanhempi on ja miten hän ”osaa myös hienosti auttaa sinua tässä asiassa”. Ethän kritisoi toista vanhempaa lapsen kuullen.