Siirry sisältöön

Hoitoon pääsy

Hoito erikoissairaanhoidossa edellyttää lääkärin lähetettä. Lähetteen voi saada hoitavalta lääkäriltä terveyskeskuksesta, yksityiseltä lääkäriasemalta tai työterveyshuollosta. 

Hoitoonpääsyn määrittelee terveydenhuoltolaki.  Kiireetön sairaanhoito vaatii lähetteen. Terveydenhuoltolain mukaan hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon sisällä siitä, kun lähete on vastaanotettu erikoissairaanhoidossa. Erikoissairaanhoidon tarpeen tai tutkimukset päättää lääkäri, joka on vastaanottanut lähetteen.

Käynti poliklinikalla on maksullinen, myös peruuttamattomasta ajasta laskutetaan. Maksut perustuvat lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista. Lisätietoja asiakasmaksuista voit lukea täältä: Asiakas- ja potilasmaksut.

Syöpätautien poliklinikka vastaa syöpää sairastavien potilaiden hoidon suunnittelusta, toteutuksesta, neuvonnasta, ohjauksesta sekä seurannasta. Poliklinikalla on vastaanottotoimintaa sekä päiväosasto, jossa toteutetaan syövän suonensisäisiä lääkehoitoja. Palliatiivinen poliklinikka toimii syöpätautien poliklinikan alaisuudessa.

Yhteystiedot

Vaasan keskussairaala, Hietalahdenkatu 2-4, 65130 Vaasa

PQ rakennus, 1. kerros.

Aukioloaika: arkisin klo 8:15 – 15:00.

Puhelin:

062132912 ajanvarauksiin liittyvät kysymykset

062136910 hoitoon liittyvät kysymykset

062136920 lähetteisiin liittyvät kysymykset

Kesän 2023 poikkeavat aukioloajat:

Puhelin 062136910 ja 062136920 palvelevat kesä-elokuun ajan arkisin puhelinajalla klo 9 – 12.

Yksikön sähköpostiosoite yhteistyötahoille:
syopatautienpoliklinikka@ovph.fi

Huom! Sähköpostilla emme asioi potilaiden kanssa.

Puhelin:

062136924 puhelinaika keskiviikkoisin klo 9 – 11.

RINTAPROTEESI-INFO POTILAALLE:

Rintaleikkauksen jälkeen saat tarvittaessa päiväkirurgialta tai kirurgian osastolta pehmeän ensiproteesin, jota voit käyttää heti leikkauksen jälkeen. 

Syöpätautien poliklinikalta sinulle kirjoitetaan palveluseteli silikoniproteesia varten.    

Palveluseteli lähetetään sinulle kotiin, kirjeeseen liitetääPohjanmaan Syöpäyhdistyksen yhteystiedot puh.  050 443 1081, josta itse varaat ajan proteesin sovitukseen. 

Rintaproteesi vaihdetaan tavallisesti 2–3 vuoden välein. Jos painosi nousee/laskee tai jos proteesi rikkoutuu, saat uuden proteesin. Uimaproteesi on omakustanteinen. 

Liittyvät palvelut