Siirry sisältöön

Hoitoon pääsy

Hoito erikoissairaanhoidossa edellyttää lääkärin lähetettä. Lähetteen voi saada hoitavalta lääkäriltä terveyskeskuksesta, yksityiseltä lääkäriasemalta tai työterveyshuollosta. 

Hoitoonpääsyn määrittelee terveydenhuoltolaki.  Kiireetön sairaanhoito vaatii lähetteen. Terveydenhuoltolain mukaan hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon sisällä siitä, kun lähete on vastaanotettu erikoissairaanhoidossa. Erikoissairaanhoidon tarpeen tai tutkimukset päättää lääkäri, joka on vastaanottanut lähetteen.

Käynti poliklinikalla on maksullinen, myös peruuttamattomasta ajasta laskutetaan. Maksut perustuvat lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista. Lisätietoja asiakasmaksuista voit lukea täältä: Asiakas- ja potilasmaksut.

Syöpätautien poliklinikka vastaa syöpää sairastavien potilaiden hoidon suunnittelusta, toteutuksesta, neuvonnasta, ohjauksesta sekä seurannasta. Poliklinikalla on vastaanottotoimintaa sekä päiväosasto, jossa toteutetaan syövän suonensisäisiä lääkehoitoja. Palliatiivinen poliklinikka toimii syöpätautien poliklinikan alaisuudessa.

RINTAPROTEESI-INFO POTILAALLE:

Rintaleikkauksen jälkeen saat tarvittaessa päiväkirurgialta tai kirurgian osastolta pehmeän ensiproteesin, jota voit käyttää heti leikkauksen jälkeen. 

Syöpätautien poliklinikalta sinulle kirjoitetaan palveluseteli silikoniproteesia varten.    

Palveluseteli lähetetään sinulle kotiin, kirjeeseen liitetään Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen yhteystiedot puh. 050 443 1081, josta itse varaat ajan proteesin sovitukseen. 

Rintaproteesi vaihdetaan tavallisesti 2–3 vuoden välein. Jos painosi nousee/laskee tai jos proteesi rikkoutuu, saat uuden proteesin. Uimaproteesi on omakustanteinen. 

Yhteystiedot

Henkilöstön koulutuspäivän takia Syöpätautien poliklinikka on suljettu perjantaina 19.4.2024.

Vaasan keskussairaala, Hietalahdenkatu 2-4, 65130 Vaasa

PQ rakennus, 1. kerros.

Aukioloaika: arkisin klo 8:15 – 15:00.

Puhelin:

Puh. 040 350 9371 ajanvarauksiin liittyvät kysymykset, ei tekstiviestejä

Puh. 040 352 2728 hoitoon liittyvät kysymykset, ei tekstiviestejä

Puhelinaika arkisin 8:15 – 11:30 ja 12:30 – 14:00.

Puh. 06 213 6920 lähetteisiin liittyvät kysymykset

Yksikön sähköpostiosoite yhteistyötahoille:
syopatautienpoliklinikka@ovph.fi

Huom! Emme asioi potilaiden kanssa sähköpostilla.