Siirry sisältöön

Hoitoon pääsy 

Hoito erikoissairaanhoidossa edellyttää lääkärin lähetettä. Lähetteen voi saada hoitavalta lääkäriltä terveyskeskuksesta, yksityiseltä lääkäriasemalta tai työterveyshuollosta. 

Hoitoonpääsyn määrittelee terveydenhuoltolaki.  Kiireetön sairaanhoito vaatii lähetteen. Terveydenhuoltolain mukaan hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon sisällä siitä, kun lähete on vastaanotettu erikoissairaanhoidossa. Erikoissairaanhoidon tarpeen tai tutkimukset päättää lääkäri, joka on vastaanottanut lähetteen.

Käynti poliklinikalla on maksullinen, myös peruuttamattomasta ajasta laskutetaan. Maksut perustuvat lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista. Lisätietoja asiakasmaksuista voit lukea täältä: : Asiakas- ja potilasmaksut.

Ihotautienpoliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan erilaisia ihosairauksia: ihokasvaimia, psoriasista, ihottumia, autoimmuunisairauksia, vaikeaa aknea ja vaikeahoitoisia haavoja sekä allergioita. Poliklinikalla tehdään ihobiopsioita, jäädytyshoitoja, PDT (PhotoDynamic Therapy)-hoitoja, allergiatutkimuksia sekä annetaan erilaisia valohoitoja. Valohoitoa annetaan myös Kristiinankaupungissa ja Pietarsaaressa

Vaasan keskussairaala

S rakennus 3. kerros

Hietalahdenkatu 2-4, 65130 Vaasa

Aukioloajat: Arkisin klo 8:00-15:00

Vastaanottoajan muutos tai peruutus sekä lähetteisiin ja ajanvarauksiin liittyvät kysymykset.

Puhelinaika arkisin klo 8:00-8:30 ja 12:30-13:30

Puh. 06 2132682

Hoito-ohjeita asiakkaalle