Siirry sisältöön

Rokotukset

Aikuisten tulee itse huolehtia siitä, että ovat saaneet perussarjana vähintään kolme jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokotusta. Lapsuus- ja nuoruusiässä annettuja jäykkäkouristus-, kurkkumätä-, ja hinkuyskärokotuksia tehostetaan aikuisiässä. Poliorokotetta ei normaalisti tarvitse tehostaa perussarjan saaneella aikuisella. Tehostetta suositellaan vain riskimaihin lähteville tai sieltä saapuville. Jokaisella aikuisella tulee olla joko sairastettujen tautien tai kahden MPR-rokoteannoksen antama suoja tuhkarokkoa, vihurirokkoa ja sikotautia vastaan. Aikuisen MPR-rokotussuoja täydennetään, jos se on puutteellinen.

Influenssarokotukset

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. Influenssarokotusaikataulusta ilmoitetaan erikseen.

Koronarokotukset

Annetaan koronarokotuksia THL:n ja Vaasan sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti. Kunnat vastaavat rokotusten järjestämisestä asukkailleen. Rokotusten etenemisten suhteen ilmenee joitakin pieniä eroja eri kaupunkien ja kuntien välillä. Koronarokotuksien aikatauluista ilmoitetaan erikseen.

Sähköinen asiointi