Siirry sisältöön

Rokotukset

Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet ovat maksuttomia. Ne annetaan neuvolassa, kouluterveydenhuollossa, omalla terveysasemalla tai perhekeskuksessa. Vuosittain järjestetään myös kausi-influenssarokotukset, jotka on suunnattu riskiryhmäläisille ja heidän läheisilleen.

Influenssarokote suojaa influenssalta ja sen jälkitaudeilta. Influenssarokotteen antama suoja kestää noin vuoden verran.

Aikuisten tulee itse huolehtia siitä, että ovat saaneet perussarjana vähintään kolme jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokotusta. Lapsuus- ja nuoruusiässä annettuja jäykkäkouristus-, kurkkumätä-, ja hinkuyskärokotuksia tehostetaan aikuisiässä.

Koronarokotteet ehkäisevät SARS-CoV-2-viruksen aiheuttamaa vakavaa tautia ja kuolemia.

Tarjoamme maksuttomia influenssa- ja pneumokokkirokotteita sekä koronarokotteiden tehosteannoksia THL:n suositusten mukaisesti riskiryhmiin kuuluville.

Rokotuksilla pyritään suojaamaan altistumisvaarassa olevia henkilöitä lintuinfluenssaviruksen aiheuttamalta vakavalta taudilta. Rokotuksilla pyritään myös torjumaan viruksen muuntumista ihmisestä toiseen tarttuvaksi virukseksi ja siten epidemian ja pandemian syntyä.