Siirry sisältöön
Yleinen

Pohjanmaan hyvinvointialueen järjestöavustukset haettavissa marraskuun ajan

Henkilö istuu pöydän ääressä tietokoneella ja selaa Järjestöyhteistyö-sivuja.
Avustushaku on auki 1.11.-30.11.2023. Hakeminen tapahtuu sähköisellä kirjallisella hakemuksella. Avustushausta järjestetään info tiistaina 31.10.2023. Tilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä tai etänä.

Pohjanmaan hyvinvointialue myöntää avustuksia rekisteröidyille yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille, joiden tehtävänä on Pohjanmaan hyvinvointialueen asukkaiden sosiaalisen hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden tai osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistäminen. Hyvinvointialue arvioi säätiöiden avustuskelpoisuutta avustusta hakevan säätiön sääntöjen perusteella. Avustuksien jaossa painotetaan strategisia lähtökohtia ja niitä tarpeita, joita hyvinvointialueella nousee esille.

Hyvinvointialueen avustukset jakaantuvat kolmeen avustuslajiin: toiminta-avustukset, kumppanuusavustukset ja kerta-avustukset.

Järjestöavustusta myönnetään toimintaan, joka 

  1. kohdistuu Pohjanmaan hyvinvointialueen asukkaisiin ja toteutetaan Pohjanmaalla
  2. toteuttaa hyvinvointialuestrategian painopisteitä, strategisia periaatteita ja tavoitteita
  3. tukee ja täydentää hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluja sekä pelastustoimen palveluja ja toimii yhteistyössä näiden palvelujen kanssa
  4. tukee Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuus- ja sopeuttamisohjelmaa 2023-2026

Hakemuksen yhdistyksille suunnatusta toiminta-avustuksesta ja kumppanuusavustuksesta voi jättää sähköisesti Webropol-lomakkeen kautta 1.11.-30.11.2023.Avustuskelpoiset hakijat voivat hakea avustuksia myös yhdessä ja toteuttaa toimintaa yhteisvastuullisesti.

Pohjanmaan hyvinvointialueen järjestöavustustyöryhmä käsittelee saapuneet avustushakemukset ja tekee hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä yhdyspintojen jaostolle päätösesitykset myönnettävistä avustuksista tammikuun 2024 aikana. HYTE-jaosto tekee päätöksen maksettavista avustuksista helmikuussa.

Lisää infoa hausta löydät Järjestöyhteistyö-sivuilta.

Tule kuuntelemaan infoa järjestöavustuksista

Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää kaikille yhdistyksille ja säätiöille avoimen järjestöavustusinfon tiistaina 31.10.2023 kello 16.30-18.30 Pohjanmaan Yhdistykset ry:n auditoriossa osoitteessa Korsholmanpuistikko 44. Info on kaksikielinen ja siihen voi osallistua myös Teamsin kautta. Liity mukaan täällä.

Infossa esitellään järjestöavustusten kriteerit ja periaatteet sekä hakuprosessi ja käydään läpi muun muassa kumppanuus- ja yhteistyösopimuksia. Infotilaisuuden lopussa käydään yhteistä keskustelua ja järjestöt saavat esittää kysymyksiä. Osallistujat voivat lähettää kysymyksiä jo etukäteen järjestökoordinaattori Tuija Kiviojalle.