Siirry sisältöön
Koronavirus

Pohjanmaan koronatilanne rauhoittumaan päin

kuvituskuva

Pohjanmaan koronatilanne on kehittynyt myönteiseen suuntaan viime viikkoina, sillä virallisissa testeissä ilmi tulleiden tartuntojen määrä on kääntynyt laskuun. Tauti kuitenkin kiertää väestössä edelleen ja osalla tartunnan saaneista tauti on hyvin vakava. Keskussairaalassa hoidetaan tällä hetkellä 8 koronapotilasta ja hyvinvointialueen hoito-osastoilla 15.

Valtaosan Pohjanmaalla todetuista tautitapauksista arvellaan olevan omikronvarianttia, mutta myös deltavarianttia on edelleen liikkeellä. Myös viruksen muuntumista ja uusia variantteja pidetään silmällä.

– Seuraamme koko ajan uusien varianttien saapumista Pohjanmaalle. On viitteitä siitä, että uudet virusmuunnokset tarttuvat entistäkin herkemmin, mutta vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, miten vakavaa tautimuotoa ne aiheuttavat, toteaa Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajaylilääkäri Peter Nieminen.

Pysythän edelleen kotona, jos olet flunssainen

Pohjanmaan asukkailta toivotaan edelleen hyvää käsihygieniaa sekä sitä, että flunssaisena pysytään kotona. Jos koronavirusoireita ilmenee, tulee vältellä oman kodin ulkopuolisia kontakteja ja suosia esimerkiksi etätöiden tekemistä. Koronatartunta suositellaan varmistettavan ensisijaisesti kotitestillä ja määrätyissä tilanteissa virallisella koronatestillä. Koronatestauksesta voi lukea lisää Pohjanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Yleisestä kasvomaskisuosituksesta on Pohjanmaalla luovuttu ja siirrytty noudattamaan THL:n suositusta. Poikkeuksen muodostavat sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt, joissa käyviltä maskin käyttöä toivotaan edelleen. Maskia voi halutessaan käyttää oman harkinnan mukaan myös muissa tilanteissa. 

Koronarokotuksen ottamiseen kannustetaan

Koronarokotukset jatkuvat Pohjanmaan rokotuspisteillä. Kannustamme asukkaitamme ottamaan koronarokotteen ja tehosteannokset ajankohtaisen suosituksen mukaisesti.

Ikäihmisten neljänsien rokotusannostusten suosituksiin on tulossa muutoksia lähiviikkoina. Muutoksista ja sen kohderyhmistä tiedotetaan myöhemmin.

Epidemian tilannekuva 9.5. löytyy epidemiatilanne ja suositukset -sivulta.