Siirry sisältöön

Suomessa mielenterveyden häiriöt ovat yksi yleisimmistä syistä pitkille sairauslomille, työkyvyttömyyseläkkeelle sekä epävakaalle työuralle. Psykiatriset sairaudet heikentävät toimintakykyä ja johtavat usein syrjäytymiseen työmarkkinoilta. Kun työntekijän tukena on IPS-työhönvalmentaja vaikeimpienkaan sairauksien ei tarvitse olla este työn teolle.

Tuettu työllistyminen tarkoittaa työnhakijan työllistymistä työhönvalmentajan tukemana normaaliin palkkatyöhön avoimille työmarkkinoille. Työhönvalmennus on työnantajalle maksuton palvelu, jossa yhdistyvät työnantajan rekrytoinnin tarpeet ja työhönvalmennuksessa olevan motivoituneen työnhakijan osaaminen. IPS – Sijoita ja valmenna! –toimintamallissa työntekijän työhönvalmennus tapahtuu pääosin työpaikalla.

Tukea mielenterveyden häiriöiden huomiointiin ja niistä toipumisen tukemiseen työpaikoilla

Jopa joka toisella suomalaisella esiintyy mielenterveyden häiriöitä elämänsä aikana, mutta ne eivät poista mahdollisuuksia menestyä työelämässä. Mielenterveyden haasteiden kanssa eläviä on tälläkin hetkellä useimmilla työpaikoilla. Työllistäessäsi IPS-työhönvalmennuksen tuella lisäät työyhteisön ymmärrystä ja mahdollistat monimuotoisen työyhteisön positiiviset vaikutukset myös tulevaisuudessa.

IPS – Sijoita ja valmenna! –toimintamallin avulla edistät työnhakijoiden tasa-arvoa ja osallisuutta työmarkkinoilla, sillä työllistyminen on olennainen osa henkilön toipumista ja yhteiskuntaan osallistumista.

IPS-työhönvalmennuksen hyödyt työnantajalle

Haluamme, että palvelusta todella hyötyvät niin työnantaja kuin työnhakija, jotta voimme edistää kestävää työllistymistä. Työantaja voi olla Pohjanmaalla toimiva yritys, julkinen palvelu, yhteisö tai järjestö. Työhönvalmentajan avulla tavoitellaan hyvän työntekijän, työtehtävän ja työympäristön yhteensopivuutta.

  • Maksuton palvelu
  • Tukea motivoituneiden ja osaavien työntekijöiden rekrytointiin
  • Tukea työllistämiseen liittyvien tukien huomiointiin ja hakemiseen
  • Tukea töiden muokkaukseen ja perehdyttämiseen
  • Työyhteisön tukeminen työntekijän työhön kiinnittymisessä ja huomioimisessa
  • Kestoltaan rajaamaton tuki – työntekijän tarpeiden mukainen kesto
  • Yhteiskuntavastuun lisääntyminen ja hyöty kilpailutuksissa
  • Monimuotoisempi työyhteisö on hyvinvoiva ja innovatiivinen

Kiinnostuitko IPS-työhönvalmennuksen palveluista?

Tulemme mielellämme kertomaan palvelusta lisää ja kartoittamaan mahdollisuuksianne työnhakijan työllistymiseen – tämä ei sido teitä työllistämään. Voimme samalla kartoittaa mahdollisia työn ja työtehtävien muokkaamisen tarpeita. Rekrytoinnin tarve voi olla toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen.