Siirry sisältöön

Täältä löydät Pohjanmaan hyvinvointialueen tukipalvelutuottajarekisterin.

Tukipalvelut

Sosiaalihuoltolain 19 §: n mukaan tukipalveluita ovat mm. ateria-, vaatehuolto-, siivous-, kuljetus-, saattaja- sekä sosiaalista kanssakäymistä edistävät ja niihin rinnastettavat palvelut. Hyvinvointialue hyväksyy tukipalvelujen tuottajat hyvinvointialueen ylläpitämään tukipalvelutuottajarekisteriin.

Tukipalveluina voidaan järjestää henkilön yksilöllisen tarpeen mukaan:

1) ateriapalvelua

2) vaatehuoltopalvelua

3) siivouspalvelua

4) asiointipalvelua

5) osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävää tai tukevaa palvelua.

Kotipalvelun tukipalveluiksi rinnastetaan myös muita palveluita, joita asiakas voi tarvita suoriutuakseen päivittäiseen elämäänsä kuuluvista toimista mm. vammaispalvelun henkilökohtainen apu.

Tukipalveluja voidaan järjestää henkilölle, joka tarvitsee niitä sillä perusteella, että hänen toimintakykynsä on alentunut korkean iän, sairauden, vamman tai muun vastaavan syyn vuoksi. Lisäksi tukipalveluja järjestetään henkilölle, joka tarvitsee niitä erityisen perhe- tai elämäntilanteen perusteella.

Ilmoitus yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta, ei-rekisteröitävät sosiaalihuollon palvelut (tukipalvelut)

Sosiaalipalveluna tuotettavan palvelun tukipalvelutuottajan tulee tehdä ilmoitus yksityisten sosiaalipalveluiden tuottamisesta Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Katso ilmoituslomake kohdasta: Ei -rekisteröitävät sosiaalihuollon palvelut.

Käsittelemme ilmoitukset ja hyväksymme palveluntuottajat, ylläpidämme rekisteriä, ohjaamme palveluntuottajia ja valvomme toimintaa.

Pohjanmaan hyvinvointialueen kunnat muodostuu Kaskisten, Korsnäsin, Kristiinankaupungin, Kruunupyyn, Laihian, Luodon, Maalahden, Mustasaaren, Närpiön, Pedersören, Pietarsaaren, Uusikaarlepyyn, Vaasan ja Vöyrin kunnista.

Tästä löydät Pohjanmaan hyvinvointialueelle rekisteröidyt yksityiset sosiaalipalveluiden tukipalvelutuottajat. Mukana on myös palveluntuottajia, jotka tuottavat tukipalveluiden lisäksi myös kotihoitoon liittyviä palveluita.

Tukipalvelutuottajarekisterin tietojen ajantasaisuus

Palveluntuottajien tiedot tulee olla rekisterissä aina ajan tasalla. Mikäli havaitset palvelutuottajarekisterissä virheitä, tietosi ovat muuttuneet tai haluat päivittää yhteystietojasi tai jos yrityksesi tiedot puuttuvat kokonaan rekisteristä, niin ota yhteyttä. Tukipalvelutuottajien rekisteröintipäätöksiä tehtiin aiemmin kunnissa (ennen vuotta 2022). Tästä syystä joitain palveluntuottajia saattaa puuttua hyvinvointialueen ylläpitämästä rekisteristä. 

Yhteyshenkilö

Jaana Mahla, hallinnon sihteeri, puhelin 040 358 2450, sähköposti: jaana.mahla@ovph.fi