Siirry sisältöön
Yleinen

Vaasan ja Mustasaaren terveysasemat supistavat toimintaansa 14.–20.3. 


Vaasan ja Mustasaaren terveysasemien toimintaa supistetaan 14.–20.3. henkilöstön sairastumisien johdosta. 

Töissä oleva henkilöstö keskittyy hoitamaan päivystyspotilaita sekä niitä potilaita, jolla on jo aika varattu ennestään. 

Asiakkaita pyydetään siirtämään ei kiireellistä yhteydenottoa tänä aikana, jos mahdollista. 

–Olemme yhteydessä puhelimitse, jos jo varattuja aikoja joudutaan perumaan, sanoo ylihoitaja Camilla Mäkinen

Myös asiakaspalvelukeskuksen henkilöstöä siirretään vastaanottotyöhön. Tämä saattaa aiheuttaa jonoa puhelinpalveluun. Jos asiakaspalvelukeskuksessa on ruuhkaa, asiakas voi ottaa yhteyttä myös päivystysapupuhelimeen 116117, jossa voidaan arvioida, onko asiakkaalla tarvetta kiireelliseen hoitoon.

Myös keskussairaalan yhteispäivystyksessä vaikea tilanne 

Henkilöstön poissaolot vaikuttavat myös keskussairaalan yhteispäivystykseen. Yhteispäivystyksessä voidaan hoitaa ainoastaan kiireiset tapaukset, eikä sinne tule hakeutua kiireettömään hoitoon, vaikka Vaasan terveysasemien toimintaa supistetaan tilapäisesti. 

– Pyydämme, että asiakkaat huomioivat, että korona vaikeuttaa nyt toimintaamme merkittävästi. Kiireetöntä hoitoa hakevat ruuhkauttaisivat päivystystä entisestään, sanoo akuuttisairaalan ylihoitaja Saija Seppelin

Ennen päivystykseen hakeutumista kannattaa soittaa päivystysapupuhelimeen 116117, jossa arvioidaan kiireellisen hoidon tarve. Näin asiakas välttyy turhalta käynniltä päivystykseen.