Siirry sisältöön
Yleinen

Vaasan terveysasemien toiminta muuttaa uuteen H-taloon

Kuvituskuva. Tien varrella päivämääriä ja selityksiä, mitä tapahtuu milloinkin. Tie vie H-talolle.
Vaasan alueen terveysasemien toiminta käynnistyy uudessa H-talossa joulukuun puolessa välissä. Kaikki toiminta Kirkkopuistikolla lakkaa ja lääkärin- ja hoitajanvastaanotot siirtyvät uuteen rakennukseen keskussairaalan alueelle. Kirkkopuistikolta H-taloon siirrytään Tammikaivon terveysaseman kautta vaiheittain. Viimeisenä muuttaa päivystysvastaanotto.

Toiminta Kirkkopuistikon terveysasemalla lakkaa maanantaina 5.12. Koko Vaasan alueen terveysasemien vastaanotto- ja päivystystoiminta, Vähäkyröä lukuun ottamatta, siirtyy keskiviikkona 7.12. Tammikaivon terveysaseman tiloihin osoitteeseen Tammikaivontie 4.

Maanantaista 12.12. lähtien Tammikaivossa järjestetään ainoastaan päivystysvastaanottoa.

H-talo aukeaa tiistaina 13.12. ja vastaanottotoiminta uudessa rakennuksessa alkaa. Vastaanotot siirtyvät sinne vaiheittain. Torstaina 15.12. terveysaseman toiminta Tammikaivon tiloissa loppuu kokonaan ja kaikki terveysasemien vastaanotot ovat jatkossa H-talossa.

– Muuttotilanteen vuoksi toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä kiireettömien asioiden hoidossa, koska kiireelliset potilasasiat hoidamme ensisijaisesti, muistuttaa apulaisylilääkäri Satu Kärki.

Asiakkaalle selviää kutsukirjeestä, onko hänen vastaanottoaikansa H-talossa vai Tammikaivossa. Mikäli vastaanottopaikkaa ei kirjeessä ole mainittu, ilmoitetaan siitä asiakkaalle erikseen. Reseptin uusiminen jatkuu entiseen tapaan OmaKannan kautta, josta potilas voi valita oman vanhan terveysasemansa.

Myös murtumapoliklinikan ja sukupuolitautiklinikan vastaanotot siirtyvät H-taloon tiistaina 13.12. Yhteystiedot molempiin pysyvät samana.

Näin asioit H-talossa

H-talossa asioidaan ajanvarauksella. Ajan lääkärin- tai hoitajanvastaanotolle voi varata asiakaspalvelukeskuksesta numerosta 06 218 9000. Asiantuntijamme arvioivat hoitosi tarpeen ja kiireellisyyden.

H-talolle on helppo saapua niin kävellen ja pyörällä kuin autolla ja linja-autollakin. Talon läheisyydessä on parkkialueita sekä parkkihalli, josta on suora kulku rakennukseen ja parkkeeraus on ilmaista. Lähimmät linja-autopysäkit löytyvät vain kävelymatkan päästä. H-talon lähettyvillä pysähtyvät paikallisliikenteen linja-autot 1, 4, 5, 7 ja 7K. Rakennuksen pääovi sijaitsee Sanmarkinkadun puolella.

Paikanpäälle saavuttuasi voit ilmoittautua käynnillesi joko omalla mobiililaitteellasi tai aulasta ja talon kerroksista löytyvillä ilmoittautumisautomaateilla. Automaatilla ilmoittautumista varten tarvitset Kela-kortin, ajokortin tai kutsukirjeen. Ilmoittautumisen jälkeen mobiililaite tai automaatti kertovat sinulle, missä kerroksessa ja huoneessa sinut otetaan vastaan.

Tervetuloa H-taloon!