Siirry sisältöön
Koronavirus

Vallitseva koronatilanne vaikuttaa ikäihmisten palveluihin Pohjanmaalla


Pohjanmaan koronatilanne on vakava. Tartuntoja on edelleen paljon ja tautitilanne näkyy kouluissa, päiväkodeissa sekä monilla työpaikoilla. Hiihtolomaviikon alussa Pohjanmaalla on sairaalahoidossa yhteensä 27 potilasta, joista 13 perusterveydenhuollon hoito-osastoilla, 13 erikoissairaanhoidon hoito-osastoilla ja 1 saa hoitoa teho- ja valvontaosastolla.

Tautitilanne vaikuttaa koti- ja asumispalveluissa

Runsas koronatartuntojen määrä vaikuttaa Pohjanmaan koti- ja asumispalveluihin. Sairastuneiden joukossa on paljon myös ikäihmisiä, jotka käyttävät Pohjanmaan hyvinvointialueen tukipalveluita. Myös koti- ja asumispalveluiden henkilöstössä on sairaus- ja karanteenipoissaoloja, jotka vaikeuttavat palveluiden järjestämistä. Vaikutukset ovat yksikkökohtaisia. Tautitilanteen vuoksi työjärjestyksiin on voinut tulla muutoksia, jotka vaikuttavat asiakaskäyntien aikatauluun.

– Osaava ja sitoutunut henkilöstömme tekee parhaansa asiakkaiden ja asukkaiden hyväksi vaikeassa tilanteessa. Henkilöstöstä on nyt pulaa, joten keskitymme olennaisimpiin hoiva- ja hoitotehtäviin, kun käymme kotikäynneillä asiakkaiden luona, sanoo koti- ja asumispalveluiden toimialajohtaja Tony Pellfolk.

Myös asumispalveluissa on jouduttu poikkeamaan normaalista toiminnasta, mikäli koronatartuntoja on todettu joko asukkaissa tai henkilöstössä.

Koronan aiheuttamat haasteet vaihtelevat suuresti päivästä toiseen ja siinä on alueellisia eroja. Koti- ja asumispalveluiden yksiköissä on käytössä vahvat suojauskäytänteet, joilla pyritään ehkäisemään koronatartuntoja.

– Pahoitelemme tilannetta ja toivomme, että tautitilanne pian helpottuu. Henkilöstömme tekee kaikkensa, että asiakkaat saavat palvelunsa parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo kotiin vietävien palveluiden ylihoitaja Paula Olin.

Lisätietoja:

Koronan tilannekuva

Marina Kinnunen, johtaja, 044 323 1808

Tilanne koti- ja asumispalveluissa

Tony Pellfolk, toimialajohtaja, Koti- ja asumispalvelut, 040 128 6327

Paula Olin, ylihoitaja, Kotiin vietävät palvelut, 040 145 0410

Marketta Koskela, ylihoitaja, Asumispalvelut, 050 438 5989

Monika Björkqvist, Koti- ja asumispalveluiden päällikkö, 050 599 44671

Epidemian tilannekuva 1.3. löytyy Epidemiatilanne ja suositukset -sivulta.