Siirry sisältöön
Yleinen

Valtion tutkimusrahoitushaku vuodelle 2024

Nuori nainen istuu tietokoneen äärellä. Hänellä on lääkärin takki päällä ja suojalasit kädessä.

Länsi-Suomen yhteistyöalueen (YTA) tutkimustoimikunta julistaa haettavaksi vuoden 2024 valtion tutkimusrahoitusta yliopistotasoiseen terveyden tutkimukseen. Hakuaika alkaa 14.8.2023 ja päättyy maanantaina 4.9.2023 kello 15.45.

Länsi-Suomen yhteistyöalueen valtion tutkimusrahoitus jaetaan terveydenhuoltolain (1326/2010) mukaisesti yliopistotasoisen terveyden tutkimuksen tutkimushankkeille kilpailutettuna rahoituksena. Yhteistyöalue kattaa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen, Satakunnan hyvinvointialueen ja Pohjanmaan hyvinvointialueen sekä alueella toimivan valtion mielisairaalan.

Yliopistotasoisen terveyden tutkimuksen tavoitteena on

  1. edistää väestön terveyttä ja hyvinvointia terveydenhuollon palvelujärjestelmässä tehtävän korkeatasoisen ja vaikuttavan terveyden tutkimuksen kautta
  2. edistää terveydenhuollon laatua ja potilasturvallisuutta
  3. tuottaa uutta tietoa sekä huolehtia sen levittämisestä ja hyödyntämisestä terveydenhuollossa ja muualla yhteiskunnassa.

Yksittäinen tutkija tai tutkimusryhmä toimittaa hakemuksensa sähköisesti Varhan sähköisen asioinnin kautta hakuohjeiden mukaisesti. Lista organisaation hakemuksiin liittyvistä osahakemuksista lähetetään kunkin organisaation hyväksyttäväksi ja allekirjoitettavaksi hakuajan päättymisen jälkeen.

Hakemukset arvioidaan lääketieteen ja terveystieteen tutkimuksen asiantuntijoista koostuvissa hanketyöryhmissä. Keskeisinä arviointiperusteina ovat tutkimushankkeen tieteellinen taso ja merkitys terveyden- ja sairaanhoidon sekä terveyspalvelujärjestelmän kehittämisen kannalta.

Lue lisää rahoituksen hakemisesta verkkosivuiltamme Tutkimus, kehitys ja innovaatiot.