Siirry sisältöön
Yleinen

H-talon vihkiäisiä juhlittiin syyskuun lopussa


Perjantaina 23. syyskuuta oli median ja luottamushenkilöiden vuoro tutustua uuteen H-taloon. Talon vihkiäisiä juhlittiin musiikin ja juhlapuheiden merkeissä. Samalla julkaistiin Vaasan sairaanhoitopiirin historiikki. Juhlapuheen piti oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Anna-Maja Henriksson

Juhlapuheessaan oikeusministeri Henriksson muun muassa kantoi huolta terveydenhuollon kriisistä ja muisteli paikallisia saavutuksia.

— Joukkuetyöskentelymme kantoi hedelmää ja Vaasan keskussairaala sai laajan ympärivuorokautisen päivystyksensä.  Se oli ja on yhä iso asia. Lisäksi Vaasaan saatiin potilas- ja asiakasturvallisuuskeskus. Viime vuodet olemme kulkeneet kriisistä kriisiin. Epävarmuus, ahdistus, yksinäisyys, huoli ja ehkä jopa epätoivo tulevaisuudesta ovat tunteita, joita ihmiset ovat tunteneet viime vuosina. Ketään ei saa jättää yksin, kaikkien on saatava tarvitsemaansa apua ja tukea, Henriksson puhui.

Onnittelen lämpimästi hienosta uudesta talosta, toivottavasti henkilökunta ja asiakkaat viihtyvät tiloissa.

Anna-Maja Henriksson
Tilaisuudessa esiteltiin myös FT, dosentti Henry Nygårdin kirjoittama historiikki Vaasan sairaanhoitopiiristä. ”Taistelu hoidon puolesta” kertoo Pohjanmaan näkökulman kansalliseen sosiaali- ja terveydenhuoltouudistukseen.
Henry Nygård
Olle Gull
Kaunista viulu- ja pianomusiikkia tilaisuudessa esittivät Ninja Jakobsson ja Mari Renvall.

Rakennus on näyttävä tulos allianssin työskentelystä. Pintojen alla kulkee kilometritolkulla johtoja. Kiitos myös niille, jotka ovat olleet asentamassa kaikki ne johdot.

Mikael Snellman
YIT:n aluepäällikkö Mikael Snellman kiitteli Bothnia High 5 -allianssin osapuolia hyvästä yhteistyöstä.

Päätössanat tilaisuudessa lausui kuntayhtymävaltuuston puheenjohtaja Gösta Willman.

– Rakensimme oikealla hetkellä. Viimeiset 15 vuotta sairaalanmäellä on ollut kilpajuoksu sairaiden rakennusten kanssa. Kiitos henkilökunnalle, että olette kestäneet. Olemme nyt paremmalla puolella, vaikka vieläkin löytyy ongelmakiinteistöjä. Kiinteistöt ja sängyt ovat tärkeitä, mutta niillä ei tee mitään, ellei ole hoitavia käsiä. Toivomme, että järki voittaa ja saamme pikaisesti sopimuksen ja oikeudenmukaisen palkan hoitohenkilökunnalle, Willman sanoi.