Siirry sisältöön
Yleinen

Juhlapyhät vaikuttavat aukioloaikoihimme

Joulun ja uudenvuoden pyhät vaikuttavat toimipisteidemme aukioloaikoihin. Kiireettömät vastaanotot, kuten terveysasemat ja poliklinikat, ovat kiinni itsenäisyyspäivänä, jouluaattona, joulu- ja tapaninpäivänä sekä loppiaisena. Sama koskee myös suun terveydenhuollon ajanvarausta ja toimipisteitä. Pyhien aikaan apua kiireellisiin asioihin saa päivystysnumerosta 116 117 sekä hätätilanteissa numerosta 112.

Voit tarkistaa tiedot yksikön omalta sivulta

Poikkeavista aukioloajoista tiedotetaan yksiköiden omilla sivuilla ja asiakkaita informoidaan käyntien yhteydessä mahdollisista muutoksista aukioloaikoihin.

– Pääsääntöisesti vastaanotot ovat suljettuna itsenäisyyspäivän, joulun ja loppiaisen, kertoo koordinoiva osastonhoitaja Pirjo Pitkäkangas.

Apua saa pyhienkin aikaan päivystysapunumerosta 116 117. Asiakaspalvelukeskus taas palvelee jälleen joulun jälkeen tiistaina 27.12. Keskus on terveysasemien tapaan suljettu itsenäisyyspäivänä, jouluna ja loppiaisena. Aatonaattona 23.12. asiakaspalvelukeskus sulkee poikkeuksellisesti jo kello 14.

Kiireelliset asiat hoidetaan päivystyksessä – muista soittaa ensin

Jos tarvitset kiireellistä apua, voit pyhienkin aikaan ottaa yhteyttä päivystysapuun numeroon 116 117. Ammattilaiset antavat neuvontaa ja ohjeistavat tarvittaessa hoitoon. Jos kyseessä on hätätilanne, on oikea numero 112.

– Päivystysavusta vastataan yleensä nopeasti. Linjoissa saattaa kuitenkin olla ajoittain ruuhkaa, jolloin kannattaa yrittää hetken kuluttua uudelleen tai odottaa takaisinsoittoa. Sairaskohtauksissa ja tapaturmissa oikea numero on tietysti 112, ohjeistaa Pitkäkangas.

Myös sosiaalihuollon kriisipäivystyksen numerosta 06 218 9555 vastataan pyhien ajan.

Jos joudut läheisen tai tuntemattoman seksuaaliväkivallan kohteeksi, voit joulunakin soittaa Seri-tukikeskukseen, numeroon 040 589 4752. Tukikeskus on auki ympäri vuorokauden ja sen palvelut ovat maksuttomia. Sukupuolella ei ole väliä, tukikeskus auttaa kaikkia seksuaaliväkivaltaa kokeneita.