Siirry sisältöön

Vaasan syömishäiriötyöryhmä tarjoaa erikoistunutta syömishäiriöhoitoa yli 13-vuotiaille Pohjanmaan hyvinvointialueella. Syömishäiriötyöryhmä tarjoaa sekä polikliinistä että päiväosastohoitoa. Hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä.

Hoitomallimme rakentuu syvempään ymmärrykseen syömishäiriöistä ja kuinka se vaikuttaa sairastuneen ja hänen läheisten elämään. Hoidon ydin on ystävällinen ja kunnioittava kohtaaminen ja olla antamatta periksi syömishäiriölle. Potilaalla itsellään on aktiivinen rooli. toipumisprosessissaan.

Hoidon aloittamiseksi uusi potilas tarvitsee lääkärin lähetteen terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityiseltä vastaanotolta tai opiskelijaterveyden-huollosta. Saapunut lähete käsitellään työryhmän lähetetiimissä.

Poliklinikka

Hoito alkaa arviointijaksolla. Arviointijakson tarkoitus on saada kokonaisvaltainen näkemys ja ymmärrys potilaan tilanteesta. Poliklinikkakäynnit rakentuvat yksilöllisen ja tavoitteellisen hoitosuunnitelman mukaisesti. Se sisältää säännölliset, yleensä viikoittaiset sairaanhoitajan tapaamiset seurantoineen. Tarpeen mukaan tavataan lääkäriä, psykologia, ravitsemusterapeuttia, fysioterapeuttia ja sosiaalityöntekijää. Perhe on tärkeässä roolissa.

Päiväosasto

Mikäli polikliiniset tapaamiset eivät riitä ja oireiluun tarvitaan tiiviimpää tukea, suositellaan päiväosastoa. Päiväosastohoito on vapaaehtoista ja vaatii potilaan omaa sitoutumista ja motivaation muutoksen tekemiselle. Tavoitteena on yhteisesti sovittujen tapojen kautta haastaa syömishäiriöön liittyviä ajatuksia ja käyttäytymismalleja. Hoito on määräaikaista ja tavoitteellista.

Yhteystiedot 

Hietalahdenkatu 2-4, H-talo 3. krs, 65100 Vaasa

Poliklinikka avoinna arkisin klo 8-15.30

Puhelinnumerot
Psykiatrian poliklinikka, puhelinaika arkisin klo 8-10 ja 13-15

Psykiatrian päivystävä sairaanhoitaja vuorokauden ympäri

Osastonhoitaja Aija Kirsilä

Vt. osastonhoitaja Maija Vuori