Siirry sisältöön

Aikuisten mielenterveys ja päihdepalvelut, avohoito

Fredrika-klinikka vastaa nuorten ja nuorten aikuisten syömishäiriöhoidosta Pietarsaaressa. Fredrika-klinikkaan kuuluvat poliklinikka ja päiväosasto.

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille järjestetään heidän arjen hallintaansa ja kuntoutumistaan tukevia päiväkeskuspalveluita ja tavoitteellista ja kuntoutumista tukevaa työtoimintaa. Palvelut järjestetään sosiaalihuoltolain ja asiakkaalle laaditun asiakassuunnitelman perusteella. Palvelut ovat maksuttomia ja voit osallistua niihin omien kykyjesi mukaisesti. Päiväkeskustoiminnassa ja työtoiminnassa on tarjolla erilaisia aktiviteetteja ja yhteisöllisyyttä hyödyntävää tekemistä ja ryhmätoimintaa. Toiminnan puitteissa tarjotaan myös lounasta ja aamu- ja iltapäiväkahvia pientä maksua vastaan.

Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää mielenterveys- ja päihdekuntoutujien päivä- ja työtoimintaa sekä omana toimintana että ostopalveluna.

Psykososiaalisen kuntoutuksen ja palveluohjauksen tehtävänä on tukea ja parantaa erilaisten psyykkisten sairauksien kanssa elävien ja mielenterveys- ja päihdeongelmista kuntoutuvien henkilöiden elämänhallintaa, toipumista ja arjessa selviytymistä.

Psykososiaalinen kuntoutus ja palveluohjaus jakautuu kahteen erilliseen palveluun, jotka ovat Psykososiaalinen kotikuntoutus ja siihen sisältyvät tukiasunnot mielenterveys- ja päihdekuntoutujille ja Psykososiaalinen avokuntoutus psykoosisairauden kanssa eläville ja siitä kuntoutuville henkilöille.

Psykiatrian aikuisvastaanotto tarjoaa apua kriisitilanteissa ja psykiatrista erikoissairaanhoitoa yli 18-vuotiaille. Uudenkaarlepyyn hyvinvointikeskuksessa toimii sivuvastaanotto, jossa työskentelee psykiatrinen sairaanhoitaja.

Korvaushoito on lääkkeellistä hoitoa opioidiriippuvuuteen sairastuneille yli 18-vuotiaille asiakkaille. Hoitoon sisältyy vahva psykososiaalinen tuki.