Siirry sisältöön

Voit kääntyä psykososiaalisen keskuksen puoleen, jos sinulla on psykososiaalisia haasteita. Tällaisia haasteita voivat olla esimerkiksi väsymyksen ja alakuloisuuden tunteet tai se, että et tunne voivasi toimia kuten aiemmin. Ihmissuhdevaikeudet ovat myös tavallinen syy avun hakemiseen. Yhdessä hoitohenkilökuntamme kanssa saat keskustella tilanteestasi ja hoitotarpeesi kartoitetaan. Lääketieteellistä hoitoa antavat lääkärit ja psykiatrit.

Päihdehuolto

Päihdehuoltoa on tarjolla alkoholi-, päihde- ja muista riippuvuuksista kärsiville. Päihdehuollon tavoitteena on ehkäistä ja vähentää riippuvuutta ja tukea riippuvaista ja tämän läheisiä. Päihdehuollossa tarjotaan tietoa, neuvontaa, tukea ja terapiaa avohoidossa.

Kriisiryhmät

Kriisiryhmätoimintaa koordinoi psykososiaalinen keskus Närpiössä. Paikallinen kriisiryhmä, joka suorittaa psykologista jälkihoitoa (debriefing) traumaattisten onnettomuuksien tai läheltä piti tapausten jälkeen, on Kaskisissa, Kristiinankaupungissa, Närpiössä ja Maalahdessa/Korsnäsissä. Jälkihoitoa järjestetään joidenkin päivien kuluttua traumaattisesta tapahtumasta.

Saat meihin yhteyden psykososiaalisen yksikön vaihteen kautta puh.06 224 1831 (ma–pe klo 8–15). Omaiset tai hoitohenkilökunta voivat myös ottaa yhteyttä. Kaikki palvelumme ovat asiakkaalle maksuttomia.

Yhteystiedot

Psykososiaalinen keskus, eteläinen alue, puh. 06 224 1831 (maanantai–perjantai klo 8–15)

Osastonhoitaja Mikaela Granfors, 040 540 2014

Vastaava psykologi Eva-Stina Häggdahl

Osoite

Psykososiaalinen keskus Närpes, Närpiöntie 4, 64200 Närpiö

Psykososiaalinen keskus, Perhekeskus Kristiinankaupunki, Lapväärtintie 10,

64100 Kristiinankaupunki

Psykososiaalinen keskus Maalahti, Köpingintie 11, 66100 Maalahti