Siirry sisältöön

Psykososiaaliset keskukset

Pohjanmaan hyvinvointialueella toimii kolme Psykososiaalista keskusta: pohjoinen alue, keskinen alue ja eteläinen alue. Ne tarjoavat erilaisia perustason mielenterveys-, riippuvuus ja päihdeongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon keskittyviä palveluita alueen aikuisväestölle. Psykososiaalinen keskus, eteläinen alue palvelut on suunnattu myös lapsille ja nuorille. Tarjoamme sinulle, perheellesi ja voinnistasi huolissaan oleville läheisillesi ohjausta, neuvontaa, hoidon ja palvelun tarpeen arviointia ja terapeuttista tukea haastavissa elämäntilanteissa. Palvelumme ovat maksuttomia ja voit hakeutua niihin ilman erillistä lähetettä, saapumalla yksikköön sen aukioloaikana tai ajanvarauksen tai sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta.

Psykososiaalinen keskus tarjoaa tukea ja hoitoa lapsille, nuorille ja aikuisille, joilla on psykososiaalisia terveysrajoitteita. Hoitoa annetaan yksilökeskusteluina ja pari- ja perhekeskusteluina. Toimipisteemme ovat Kaskisissa, Korsnäsissä, Kristiinankaupungissa, Maalahdessa ja Närpiössä.

Psykososiaalinen keskus tarjoaa perustason sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita 25 –vuotta täyttäneille henkilöille, jotka tarvitsevat apua ja tukea mielenterveyteen, päihteiden käyttöön ja erilaisiin riippuvuuksiin, kuten pelaamiseen liittyvissä ongelmissa.
Keskisen alueen Psykososiaalisen keskuksen tarjontaan kuuluvat lisäksi äkillisten traumaattisten kriisitilanteiden purkuun tarkoitettu kriisiryhmätoiminta ja suonensisäisesti huumausaineita käyttävän Terveysneuvonta Tipsin palvelut.

Psykososiaalinen keskus tarjoaa perustason sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita täysi-ikäisille henkilöille ja heidän omaisilleen, jotka tarvitsevat apua ja tukea mielenterveyteen, päihteiden käyttöön ja peli-, netti- tai muihin riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa.