Siirry sisältöön

Psykososiaaliset keskukset

Pohjanmaan hyvinvointialueella toimii kolme Psykososiaalista keskusta: pohjoinen alue, keskinen alue ja eteläinen alue. Ne tarjoavat erilaisia perustason mielenterveys-, riippuvuus ja päihdeongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon keskittyviä palveluita alueen aikuisväestölle. Eteläisen alueen Psykososiaalisen keskuksen palvelut ovat suunnattu myös lapsille ja nuorille. Palvelumme ovat maksuttomia ja voit hakeutua niihin ilman erillistä lähetettä, saapumalla yksikköön sen aukioloaikana tai ajanvarauksen tai sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta.

Psykososiaalinen keskus tarjoaa perustason sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita nuorille, täysi-ikäisille henkilöille ja heidän omaisilleen, jotka tarvitsevat apua ja tukea mielenterveyteen, päihteden käyttöön ja peli- netti- tai muihin riippuvuukssin liittyvissä ongelmissa.

Psykososiaalinen keskus tarjoaa perustason sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita 25 vuotta täyttäneille henkilöille, jotka tarvitsevat apua ja tukea mielenterveyteen, päihteiden käyttöön ja erilaisiin riippuvuuksiin.

Psykososiaalinen keskus tarjoaa tukea ja hoitoa lapsille, nuorille ja aikuisille, joilla on psykososiaalisia terveysrajoitteita. Hoitoa annetaan yksilökeskusteluina ja pari- ja perhekeskusteluina. Toimipisteemme ovat Kaskisissa, Korsnäsissä, Kristiinankaupungissa, Maalahdessa ja Närpiössä.