Siirry sisältöön

Palveluihimme voi ottaa yhteyttä, jos huoli herää omasta tai läheisen tilanteesta. Yhteydenoton syitä voivat olla esimerkiksi masennusoireet, ahdistus- sekä paniikkioireet, pitkäaikainen stressi ja henkinen ylikuormitus, tai uni- ja nukkumisvaikeudet, oma- tai läheisen päihteiden käyttö, pelaaminen, ajokelpoisuusseuranta tai hoitoonohjaus. Kaikki palvelut ovat ilmaisia iästä riippumatta, eikä lähetettä tarvita.

Mielenterveysasioissa kartoitetaan elämäntilannetta, oireita ja niiden syitä ja autetaan löytämään uusia ratkaisuja ja voimavaroja. Hoitosuhteiden pituudet ovat lyhyitä, usein 1-5 käyntiä. Hoidon tarpeen arvioinnin pohjalta voidaan tarjota myös pidempää hoitokontaktia.

Päihde- ja riippuvuusasioissa laaditaan tavoitteellinen hoitosuunnitelma ja arvioidaan myös mahdollinen laitoshoidon tarve. Laitosmuotoisen päihdekuntoutuksen arviointi tehdään yhteistyössä sosiaalityön kanssa ja myös mahdollinen kuntoutuspäätös tehdään sosiaalihuollon toimesta.

Katkaisuhoito

Katkaisuhoito tapahtuu Päihdepsykiatrisella osastolla Vaasan keskussairaalassa. Katkaisuhoitoon voi hakeutua soittamalla osastolle itse tai olemalla yhteydessä drop-in-ajalla Psykososiaaliseen keskukseen.

Miten saan palvelua?

Ota yhteyttä puhelimitse varataksesi ajan (puhelinnumerot ja -ajat yhteystiedoissa). Tietoturvasalaisuuden vuoksi emme vastaa sähköpostilla hoitoon liittyviin henkilökohtaisiin kysymyksiin.

Jos hakeudut psykososiaalisiin palveluihin uutena asiakkaana, täytä ensin Terapianavigaattori (linkki alla).

Mielenterveysasioihin liittyen tarjoamme tukea muun muassa masennuksen oireisiin, ahdistukseen, paniikkioireisiin, stressiin ja univaikeuksiin.

Riippuvuushoitoon liittyen tarjoamme neuvontaa alkoholi-, huume- ja uhkapeliriippuvuuksissa sekä muissa riippuvuuksissa.

Mikäli kuulut työterveyshuollon piiriin, kuuluu sinun olla ensisijaisesti yhteydessä työterveyshuoltoon.

Novian ja Centrian opiskelijana on sinulla oikeus kääntyä ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön (YTHS:n) puoleen palvelutarpeen arvioimiseksi.

Terapianavigaattori

Jos hakeudut psykososiaalisiin palveluihin uutena asiakkaana, täytä ensin Terapianavigaattori. Terapianavigaattori on yli 18-vuotiaille tarkoitettu sähköinen ja helppokäyttöinen hoidon arviointimenetelmä.

Yhteystiedot

Koulukatu 25–27, 68600 Pietarsaari

Puhelin

Ajanvaraus ja neuvonta. Puhelinaika ma klo 8–11 ja 13–15, ti klo 8–11 ja 14.30–15.30 sekä ke–pe klo 8–11. Muina aikoina tekstiviestitse 040 805 1506.

Drop-in-sairaanhoitaja tavattavissa akuuteissa päihde- ja riippuvuusasioissa ma, ti, to ja pe klo 8–10 sekä ke klo 13–15. Muina aikoina tekstiviestitse 040 539 1467.

Tina Silvennoinen, palveluvastaava

Campus Allegro, Isokatu 7, 68600 Pietarsaari (sisäänkäynti sisäpihan puolelta)

Ajanvaraus ja puhelinajat

Eija Oja, psykiatrinen sairaanhoitaja. Puhelinaika ma–to klo 15–15.30. Huom! Vastaanotto Malmin terveyskeksusvastaanotolla, sisäänkäynti A, Kolpintie 7.

Emilia Björkvik, psykologi. Puhelinaika ma–pe klo 11–11.30.

Anna Häggqvist, psykologi. Puhelinaika ma, ke ja to klo 9–9.30. Tavattavissa ma–to.

Pauliina Häger, psykologi. Puhelinaika ti–to klo 12–12.30. Tavattavissa pe.

Uudenkaarlepyyn terveyskeskus, Mathesiuksenkatu 9, 66900 Uusikaarlepyy

Ajanvaraus ja puhelinajat

Pauliina Häger, psykologi. Puhelinaika ti–to klo 12–12.30. Tavattavissa ti–to.