Siirry sisältöön

Osasto on viikko-osasto maanantaista perjantaihin.  

Osastolla on moniammatillinen henkilökunta johon kuuluvat lääkäri, psykologi, sosiaalityöntekijä, sairaanhoitajat, mielenterveyshoitajat, kuvataideterapeutti, toimintaterapeutti. Lapsella on kaksi omahoitajaa ja perheen kanssa työskentelee kaksi perhetyöntekijää. 

Osastolla lapsi on lyhyellä kriisijaksolla, viiden – kuuden viikon tutkimusjaksolla tai yksilöllisesti suunnitellulla hoitojaksolla. Osastolla ollessaan lapsi käy sairaalaopetuksessa peruskoulua tai esikoulua. Sairaalaopetuksen tilat sijaitsevat osaston läheisyydessä. Odotamme, että lapsen vanhempana tai huoltajana osallistut tiiviisti lapsesi hoitoon. Vierailuajat sovitaan yksilöllisesti.

Lapsi tarvitsee lähetteen esimerkiksi terveyskeskuksesta, kouluterveydenhuollosta, sosiaalitoimesta, perheneuvolasta tai lastenpsykiatrian poliklinikalta. 

Saatuamme lähetteen kutsumme lapsen ja perheen ensikäynnille, jolloin he voivat tutustua osaston henkilökuntaan, toimintatapoihin ja hoitomahdollisuuksiin. Tällöin sovimme perheen kanssa mahdollisen hoidon alkamisajankohdan. 

Osasto aukeaa maanantaina klo 7 ja sulkeutuu perjantaina klo 15. Olemme auki ympäri vuorokauden tänä aikana.

Yhteystiedot

Hietalahdenkatu 2 – 4, rakennus H, 8. krs, 65130 Vaasa

Auki ma klo 7 – pe klo 15

Puhelinnumerot (Potilasasioissa suosittelemme aina yhteydenottoa puhelimitse)
Hoitajat

Osastonsihteeri

Sähköpostiosoitteemme yhteistyökumppaneille on lastenpsyk.osasto(at)ovph.fi. Käytäthän ystävällisesti aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilötietoja. Omaa tai perheenjäsenesi hoitoa koskevissa asioissa suosittelemme ottamaan yhteyttä puhelimitse.