Siirry sisältöön

Diagnostiikka ja tutkimus

Diagnostisia tutkimuksia tehdään, jotta diagnoosi voidaan todeta. Pystymme diagnoosin perusteella antamaan sinulle tarvitsemaasi hoitoa. Useimmat tutkimukset tehdään omassa terveyskeskuksessasi. Mikäli ilmenee tarvetta tarkempiin diagnostisiin tutkimuksiin, saat lähetteen erikoissairaanhoidon poliklinikalle.

Laboratoriossa otamme näytteitä lähetteiden perusteella ja teemme niistä lääkärin pyytämät tutkimukset. Näytteenottopaikkoja on useita, joista voit valita sinulle sopivimman toimipisteen.

Vaasan keskussairaalassa patologiset tutkimukset tekee Fimlab. Patologian osastolla huolehdimme obduktiotoiminnasta eli vainajien säilyttämisestä ja ruumiinavausten …

Välinehuolto on sairaanhoidollinen palveluyksikkö, joka palvelee kaikkia Pohjanmaan hyvinvointialueen yksiköitä. Huollamme ammattitaidolla potilaiden leikkauksissa, tutkimuksissa …

Röntgenyksikössä tehdään perinteisiä röntgentutkimuksia, ultraäänitutkimuksia, mammografioita, luuntiheysmittauksia, hammaskuvauksia, tietokonetomografioita, magneettitutkimuksia ja radiologisia toimenpiteitä. Kuvantamistutkimuksia tehdään diagnosoinnin tueksi ja siksi tutkimuksiin tai toimenpiteisiin vaaditaan lääkärin lähete.

Kliininen neurofysiologia on lääketieteen erikoisala, jossa tutkitaan keskus- ja ääreishermoston sairauksia lihassairauksia unihäiriöitä Yleisimpinä tutkimuksina …

Tutkimusprosessi alkaa useimmiten lääkärin/hoitajan vastaanotolla omassa terveyskeskuksessasi. Saat erityistapauksessa lähetteen erikoissairaanhoitoon.

Röntgentutkimuksia tehdään osin terveyskeskuksissa mutta vaativat tutkimukset tehdään Vaasan tai Pietarsaaren röntgenosastolla.

Kliinisen fysiologian ja kliinisen neurofysiologian tutkimukset tehdään valtaosin Vaasan keskussairaalassa sekä jonkin verran myös Pietarsaaressa.

Fimlab hoitaa näytteenoton ja analyysit sekä patologiset tutkimukset.