Siirry sisältöön

Opiskeluhuollon tärkein tehtävä on tarjota tukea ja ohjausta koulunkäyntiäsi ja opiskeluasi varten sekä edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttäsi ja hyvinvointiasi.

Opiskeluhuoltotyön tavoitteena on myös, että kaikki oppilaat/opiskelijat viihtyisivät ja tuntisivat olonsa turvalliseksi koulussa ja oppilaitoksissa.

Kuinka voimme auttaa sinua?

Koetko koulun/opiskelun vaikeaksi? Onko sinulla kipuja? Tunnetko olosi levottomaksi tai alakuloiseksi? Joudutko kiusatuksi tai tunnetko olosi yksinäiseksi? Onko sinulla pulmia kotona? Opiskeluhuoltotiimi on täällä sinua varten. Kaikki opiskeluhuoltotiimin jäsenet ovat vaitiolovelvollisia.

Opiskeluhuoltoon kuuluvat koulu- ja opiskelijaterveydenhuollonterveydenhoitaja, kuraattori ja koulupsykologi. Opiskeluhuolto on tarkoitettu sinulle, joka olet peruskoulussa tai toisella asteella. Teemme yhteistyötä vanhempiesi, koulun henkilökunnan, koulun ulkopuolisten tahojen sekä muiden opiskeluhuollon ammattilaisten kanssa.

Haluatko tietää lisää, miten voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi? Suosittelemme seuraavia sivustoja, joista saa luotettavaa tietoa ja mistä löytyy itseapu-ohjelmia:

Vanhemmille

Onko sinulla vanhempana kysymyksiä lapsesi kehityksestä ja koulunkäynnistä tai tunnetko huolta lapsesi terveydestä tai hyvinvoinnista? Älä epäröi ottaa yhteyttä opiskeluhuoltoon.

Haluatko tietää lisää, miten voit vaikuttaa omaan ja lapsesi hyvinvointiin? Suosittelemme seuraavia sivustoja, joista saa luotettavaa tietoa ja mistä löytyy itseapu-ohjelmia.