Siirry sisältöön

Lasten, nuorten ja perheiden terveyspalvelut

Täältä löydät tietoa muun muassa neuvolapalveluista, koulu-ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä perhesuunnittelusta.

Haluamme perhesuunnittelussa ylläpitää ja edistää seksuaalista terveyttäsi. Palvelumme ovat sekä nuorille että aikuisille.

Äitiysneuvola tarjoaa sinulle ja kumppanillesi/perheellesi raskauden seurantaa ja tukea, jotta raskaudestasi, lapsen syntymästä ja vauvan hoidosta muodostuu turvallinen kokemus koko perheelle.

Lastenneuvolassa seurataan lapsen terveyttä, kehitystä ja kasvua sekä annetaan vanhemmille heidän tarvitsemaansa ohjausta ja tukea. Lapsi saa neuvolassa rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu sinulle peruskoululaiselle ja sinun perheellesi. Työskentelemme ennaltaehkäisevästi edistääksemme fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttäsi sekä ehkäistäksemme sairauksia ja erilaisia väärinkäytön ja riippuvuuden muotoja. Kouluterveydenhuolto tekee yhteistyötä sinun, sinun vanhempiesi, koulun henkilökunnan ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa. Lisäksi kouluterveydenhuollon pyrkimyksenä on tehdä koulusta kaikille terveellinen ja turvallinen työ- ja oppimisympäristö.

Koulukuraattorin tehtävänä on tukea koululaisia, jotka kokevat tarvitsevansa jonkun, jonka kanssa jutella kouluvaikeuksista tai kotona ja vapaa-aikana tapahtuvista asioista.

Opiskeluterveydenhuolto on sinulle, joka opiskelet toisen asteen oppilaitoksessa, esimerkiksi lukiossa, ammattikoulussa tai kansankorkeakoulussa, kotipaikkakunnastasi riippumatta. Opiskeluterveydenhuolto järjestää opiskelijalle terveydenhuoltopalveluja sekä edistää opiskelijan terveyttä, opiskelukykyä ja myös hyvinvointia oppimisympäristössä ja opiskelijayhteisössä.