Siirry sisältöön

Perhevalmennus

Neuvoloiden tärkeimpiä tehtäviä on auttaa perheitä valmistautumaan vanhemmuuteen. Useimmat äitiys- ja lastenneuvolat järjestävät perhevalmennuskursseja kunnissa. Meillä on myös nettipohjainen valmennuskurssi ja sen materiaaliin voitte tutustua täällä. Toivomme että materiaalimme muun muassa lapsivuodeajasta, imetyksestä, vauvanhoidosta sekä vauvan ja vanhemman välisestä vuorovaikutuksen merkityksestä auttavat teitä valmistautumaan tulevaan.

Täällä saat tietoa imetyksestä, sen eduista, puolison osasta imetyksessä, ihokontaktin merkityksestä ja vauvan ensimmäisistä päivistä.

Täältä löydät tietoa erilaisista imetysongelmista, esimerkiksi maidon riittämättömyydestä, maidon noususta ja rintojen pakkautumisesta, kipeistä ja haavaisista rinnanpäistä, tiehyttukoksesta sekä rintatulehduksesta.

Täältä löydät tietoa vauvan itkusta ja sen merkityksestä, kuinka rauhoitella itkuista vauvaa sekä kuinka toimia jos ei kestä vauvan itkua.

Täältä löydät tietoa vauvan unesta ja sen merkityksestä.

Täältä löydät tietoa synnytyksen jälkeisestä ajasta, muun muassa palautumisesta, levosta, ravinnosta, liikunnasta, seksuaalisuudesta ja mielialavaihteluista.

Täältä opit kuinka tärkeä ensimmäinen yhteys vauvaasi on ja kuinka kiintymyssuhde luo terveellisen kehityksen perustan lapsellesi ja vanhemmuudellesi.

Täältä saat infoa ruutuajan vaikutuksesta sekä sinuun vanhempana että lapseesi.

Täältä saat tietoa muun muassa vauvan ihosta, kynsistä, vatsantoiminnasta, kylvettämisestä ja yleisimmistä vaivoista.

Täältä saat tietoa vauvan käsittelystä, esimerkiksi kuinka nostat, kannat ja lasket vauvan.

Täältä opit raskaudenajan liikunnasta, esimerkiksi lantiopohjan ja vatsalihasten harjoittelusta, liitoskivuista ja raskaudenajan närästyksestä.

Täältä opit synnytyksen jälkeisestä palautuksesta, esimerkiksi lantiopohjalihasten harjoittelusta, erkautuneista vastalihaksista ja sektioarven hoidosta.