Siirry sisältöön

Ympäri vuorokauden on alan ammattilaisia huolehtimassa raskaana olevan, äidin ja lapsen hyvinvoinnista: kätilöitä, synnytyslääkäri, lastenlääkäri, anestesialääkäri ja laitoshuoltaja. Synnytyssaleja on viisi, joiden lisäksi on kaksi tarkkailuhuonetta ja saunaosasto. Vaasan keskusairaalassa syntyy noin 1 200 lasta vuosittain.

Meillä teidät huomioidaan yksilöinä. Voitte keskustella kätilön kanssa kaikista synnytykseen liittyvistä toiveistanne. Jos jokin synnytykseen liittyvä asia jää vaivaamaan mieltänne, sairaalaan voi aina ottaa yhteyttä myös kotoa käsin.

Synnytysvalmennus on tarkoitettu teille, jotka odotatte ensimmäistä lastanne. Osallistuminen edellyttää, että 32 raskausviikkoa on täynnä. Valmennuksessa kätilö pitää luennon synnytyksen vaiheista ja yhdessä harjoittelemme rentoutumista ja hengittämistä.

Valmennukseen ilmoittaudutaan alla olevien linkkien kautta. Jokaisen linkin kohdalla mainitaan, pidetäänkö valmennus sairaalassa vai etänä. Ohjelma kertoo, jos ryhmä on täynnä ja siihen ei voi enää ilmoittautua. Laita päivämäärä muistiin – ilmoittautumisesta ei tule erikseen vahvistusta.

Muista perua osallistuminen synnytys@ovph.fi mikäli sairastutte tai ette pääse tulemaan! Yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen voitte myös lähettää mahdollisia kysymyksiä liittyen valmennuksiin.

Synnytysvalmennus sairaalassa:

Valmennukset pidetään pienissä ryhmissä Vaasan keskussairaalassa klo 14-16.30. Kokoontuminen tapahtuu aulassa sairaalan pääoven vieressä (A-rakennus). Voidaksenne osallistua valmennukseen pitää teidän molempien olla terveitä. Valmennukseen kuuluu myös tutustuminen synnytyssaliin ja lapsivuodeosastoon.

Synnytysvalmennus etänä:

Noin kerran kuukaudessa pidetään valmennus etänä teamsin kautta. Nämä tilaisuudet on tarkoitettu erityisesti teille, joilla on pitkä matka sairaalaan, tai jos muut valmennukset ovat täynnä tai koette muuten etävalmennuksen sopivan teille paremmin. Osallistumislinkki etävalmennukseen lähetetään sähköpostiin viimeistään valmennuspäivän aamuna kaikille ilmoittautuneille. Valmennukset pidetään etänä klo 14-16.       

Ruotsinkieliset ja englanninkieliset valmennusryhmät  löydät kun vaihdat kielen sivun yläreunasta!

18.4.2024 klo 14-16.30 Ilmoittautuminen Sairaalassa

25.4.2024 klo 14-16.30 Ilmoittautuminen Sairaalassa

16.5.2024 klo 14-16.30 Ilmoittautuminen Sairaalassa

23.5.2024 klo 14-16.30 Ilmoittautuminen Sairaalassa

Synnytysvalmennus kaksosia odottaville (kaksikielinen):

7.5.2024 klo 14-16 Ilmoittautuminen Sairaalassa

Jotta saisitte mahdollisimman paljon tietoa raskaudesta ja synnytyksestä suosittelemme teitä myös tutustumaan:

Synnytyssali – Vaasan Keskussairaala, Hietalahdenkatu 2-4, Vaasa

Sijainti

B4

Avoinna

Ympäri vuorokauden

Kanslia

06 213 2032