Siirry sisältöön

Synnytykset ja naistentaudit

Osastollamme hoidetaan synnytykset, raskaana olevia, synnyttäneitä äitejä ja vauvoja sekä naistentautien potilaita.

Äitiyspoliklinikka tarjoaa erikoissairaanhoidon palveluita riskiraskauksien hoitoon ja seurantaan, sikiöseulontaan sekä synnytyssuunnitteluun. Poliklinikka toimii sekä Vaasassa että Pietarsaaressa. Äitiyspoliklinikan yhteydessä toimii myös synnytyspelkopoliklinikka, imetyspoliklinikka sekä HAL-poliklinikka päihteiden käyttäville/käyttäneille äideille.

Naistentautien polikinikka tarjoaa erikoissairaanhoitoa naistentautien vaivoista kärsiville naisille ja pariskunnille joille on sattunut keskenmeno tai jotka kärsivät lapsettomuudesta tai toivovat raskudenkeskeytystä. Naistentautien poliklikka toimii sekä Vaasassa että Pietarsaaressa.

Synnytyssali on akuuttiosasto ja hoidamme synnytyksen lisäksi myös raskaana olevat päivystyspotilaat 20. raskausviikolta. Synnytyssalissa on ympärivuorokautinen toiminta. Synnytyssali sijaitsee Vaasan keskussairaalan päärakennuksen neljännessä kerroksessa, B4. Saapuessanne kerrokseen soita ovikelloa. Yöllä kello 22.00–06.00 ulko-ovi on lukossa, joten soita alhaalla pääoven vieressä olevaa ovikelloa.

Osastollamme hoidetaan raskaana olevia, synnyttäneitä äitejä ja vauvoja sekä naistentautien potilaita. Raskaana oleva tulee yleensä osastolle äitiyspoliklinikan tai synnytyssalin kautta. Osastohoitoa vaativia tilanteita voivat olla mm. odottavan äidin sairaudet, korkea verenpaine ja ennenaikaiset supistukset. Osastolle tullaan noin 2-3 tuntia synnytyksen jälkeen synnytyssalista tai keisarileikkauksen jälkeen heräämöstä. Naistentautien potilaana tulet meille esimerkiksi sovitusti leikkaukseen tai päivystyksen kautta. Osastolla hoidetaan naistentautien leikkaus- ja toimenpidepotilaita, alkuraskauden ongelmia ja raskaudenkeskeytyksiä, sekä naistentautien päivystyspotilaita.

Vaasan keskussairaalan Seri tukikeskuksessa tarjoamme apua ja tukea seksuaaliväkivallan uhreille. ”Seksuaalista väkivaltaa on esimerkiksi ahdistelu, lähentely, häirintä, koskettelu, pakottaminen nöyryyttäviin tai epämiellyttäviin seksuaalisiin tekoihin, seksiin pakottaminen, insesti ja raiskaus.” THL

Täältä saat tietoa eri raskaudenaikaisista sikiöseulontatutkimuksista.

Synnytyssali sijaitsee päärakennuksen neljännessä kerroksessa, B4. Saapuessanne kerrokseen soita ovikelloa. Näin ilmoittaudutte meille. Yöllä kello 22.00–06.00 ulko-ovi on lukossa, joten soita alhaalla pääoven vieressä olevaa ovikelloa.

Synnytyssali on akuuttiosasto ja hoidamme synnytyksen lisäksi myösraskaana olevat päivystyspotilaat 20. raskausviikolta eteenpäin. Ympäri vuorokauden on aina alan ammattilaisia huolehtimassa raskaana olevan, äidin ja lapsen hyvinvoinnista: kätilöitä, synnytyslääkäri, lastenlääkäri, anestesialääkäri ja laitoshuoltaja. Synnytyssaleja on viisi, joiden lisäksi sairaalalla on kaksi tarkkailuhuonetta ja saunaosasto. Vaasan keskusairaalassa syntyy noin 1 200 lasta vuosittain.

Osastollamme hoidetaan raskaana olevia, synnyttäneitä äitejä ja vauvoja sekä naistentautien potilaita.

Sijainti: A4

Kanslia: 06 2132072
Koordinoiva osastonhoitaja Kaisa Muikku 0404828573