Siirry sisältöön

Synnytykset ja naistentaudit

Osastollamme hoidetaan synnytykset, raskaana olevia, synnyttäneitä äitejä ja vauvoja sekä naistentautien potilaita.

Tervetuloa äitiyspoliklinikalle Hoito erikoissairaanhoidossa edellyttää lääkärin lähetettä. Lähetteen voi saada hoitavalta lääkäriltä terveyskeskuksesta, yksityiseltä lääkäriasemalta …

Tervetuloa naistentautien poliklinikalle!

Synnytyssali on akuuttiosasto ja hoidamme synnytyksen lisäksi myös raskaana olevat päivystyspotilaat 20. raskausviikolta. Synnytyssalissa on ympärivuorokautinen toiminta. Synnytyssali sijaitsee Vaasan keskussairaalan päärakennuksen neljännessä kerroksessa, B4. Saapuessanne kerrokseen soita ovikelloa. Yöllä kello 20.00–06.30 ulko-ovi on lukossa, joten soita alhaalla pääoven vieressä olevaa ovikelloa.

Osastollamme hoidetaan raskaana olevia, synnyttäneitä äitejä ja vauvoja sekä naistentautien potilaita. Raskaana oleva tulee yleensä osastolle äitiyspoliklinikan tai synnytyssalin kautta.

Seri-tukikeskuksessa tarjoamme apua ja tukea seksuaaliväkivallan uhreille. ”Seksuaalista väkivaltaa on esimerkiksi ahdistelu, lähentely, häirintä, koskettelu, pakottaminen nöyryyttäviin tai epämiellyttäviin seksuaalisiin tekoihin, seksiin pakottaminen, insesti ja raiskaus.” THL

Täältä saat tietoa eri raskaudenaikaisista sikiöseulontatutkimuksista.

Synnytyssali sijaitsee päärakennuksen neljännessä kerroksessa, B4. Saapuessanne kerrokseen soita ovikelloa. Näin ilmoittaudutte meille. Yöllä kello 22.00–06.00 ulko-ovi on lukossa, joten soita alhaalla pääoven vieressä olevaa ovikelloa.

Synnytyssali on akuuttiosasto ja hoidamme synnytyksen lisäksi myösraskaana olevat päivystyspotilaat 20. raskausviikolta eteenpäin. Ympäri vuorokauden on aina alan ammattilaisia huolehtimassa raskaana olevan, äidin ja lapsen hyvinvoinnista: kätilöitä, synnytyslääkäri, lastenlääkäri, anestesialääkäri ja laitoshuoltaja. Synnytyssaleja on viisi, joiden lisäksi sairaalalla on kaksi tarkkailuhuonetta ja saunaosasto. Vaasan keskusairaalassa syntyy noin 1 200 lasta vuosittain.

Osastollamme hoidetaan raskaana olevia, synnyttäneitä äitejä ja vauvoja sekä naistentautien potilaita.

Sijainti: A4

Kanslia: 06 2132072
Koordinoiva osastonhoitaja Kaisa Muikku 0404828573