Siirry sisältöön

Oletko sinä tai läheisesi kohdannut seksuaaliväkivaltaa?

Seri-tukikeskus on seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden hoitoyksikkö Vaasan keskussairaalassa. Meiltä saat apua ja tukea nopeasti ja kokonaisvaltaisesti. Et tarvitse lähetettä, vaan voit tulla Seri-tukikeskukseen suoraan itse tai viranomaisen ohjaamana. Jos sinulla on kysymyksiä, voit soittaa etukäteen ja kysyä neuvoa.

Keskukseen on hyvä tulla mahdollisimman pian tapahtuneen jälkeen, jotta oikeuslääketieteelliset tutkimukset onnistuvat, kuitenkin viimeistään kuukauden kuluttua tapahtuneesta. Voit tulla yksin tai ottaa tukihenkilön mukaan.

Vastaanotollamme tukenasi ovat lääkäri ja hoitaja, tarvittaessa myös psykiatrinen hoitaja, sosiaalityöntekijä ja sairaalapastori. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa ja ohjaamme sinut tarvitsemasi tuen ja avun piiriin.

Maksutonta palvelua kaikille sukupuolesta riippumatta

Seksuaaliväkivallan uhrilla on oikeus kaikkiin Seri-tukikeskuksen palveluihin. Palvelut ovat maksuttomia ja ne on tarkoitettu kaikille yli 13-vuotiaille seksuaalirikosten uhreille sukupuolesta riippumatta. Tukikeskus on auki ympäri vuorokauden, mutta osa tukipalveluista on saatavilla vain virka-aikana. Hoitoon pääsy ei edellytä rikosilmoituksen tekemistä, vaikka siihen kannustammekin.

Seri-tukikeskuksesta saat

  • psyykkistä ja sosiaalista tukea traumaattisesta kokemuksesta toipumiseen
  • oikeuslääketieteelliset tutkimukset ja laboratoriokokeet
  • tarvittavat lääkkeet, rokotukset ja jälkiehkäisyn
  • hoidon jatkosuunnitelman
  • tietoa muista tukipalveluista

Asiakaspalautekysely

Ota yhteyttä

Puhelin 040-5894752

Ympäri vuorokauden, myös tekstiviestit

Käyntiosoite

Vaasan keskussairaala

Hietalahdenkatu 2-4, 65130 Vaasa

Arkisin klo 7.30 – 14.30, A5 Naistentautien poliklinikka, 5.kerros

Muina aikoina B4, 4.kerros

Ajanvaraus ja muut kiireettömät asiat

Arkisin klo 8-15

seri@ovph.fi