Siirry sisältöön

Osastohoitoa vaativia tilanteita voivat olla mm. odottavan äidin sairaudet, korkea verenpaine ja ennenaikaiset supistukset. Osastolle tullaan noin 2-3 tuntia synnytyksen jälkeen synnytyssalista tai keisarileikkauksen jälkeen heräämöstä. Naistentautien potilaana tulet meille esimerkiksi sovitusti leikkaukseen tai päivystyksen kautta. Osastolla hoidetaan naistentautien leikkaus- ja toimenpidepotilaita, alkuraskauden ongelmia ja raskaudenkeskeytyksiä, sekä naistentautien päivystyspotilaita.

Raskaana oleva tulee yleensä osastolle äitiyspoliklinikan tai synnytyssalin kautta. Osastohoitoa vaativia tilanteita voivat olla mm. odottavan äidin sairaudet, korkea verenpaine ja ennenaikaiset supistukset. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä lääkärin ja kätilön kanssa. Lääkäri käy osastolla päivittäin.

Osastolle A4 tullaan noin 2-3 tuntia synnytyksen jälkeen synnytyssalista tai keisarileikkauksen jälkeen heräämöstä.

Hoitoaika synnytyksen jälkeen on 1-3 päivää.

Tavoitteemme on tukea ja vahvistaa äidin, lapsen ja koko perheen välistä suhdetta. Opastamme vauvanhoidossa ja imetyksessä niin, että tunnette olonne turvalliseksi uudessa elämäntilanteessa kotiutuessanne vauvan kanssa.

Toimimme meidän vauvamyönteisyysohjelman mukaisesti ja tavoitteemme on kannustaa 6 kuukauden täysimetykseen.

Perhehuonekäytännöt lapsivuodeosastolla

Pyrimme tarjoamaan perhehuoneita aina kun osaston tilanne sen sallii ja siellä on tilaa. Meillä ei ole olemassa erillisiä perhehuoneita vaan tavallinen kahden hengen huone toimii perhehuoneena. Perhehuoneen voi saada sellainen perhe, jossa puoliso/tukihenkilö pystyy yöpymään osastolla ja osallistumaan aktiivisesti vauvanhoitoon vuorokauden ympäri. 

Perhehuoneessa äidin hoitopäivämaksu on sama kuin tavallisessa potilashuoneessa, eli 49,60€/vrk. Äidin laskuun lisätään lisäksi puolison/tukihenkilön osuus, joka on 30€/vrk. Tähän hintaan kuuluu kaikki päivän aikana tarjottavat ateriat. 

Vierailuajat synnyttäneille

Äidin puoliso tai tukihenkilö ja vauvan sisarukset voivat vierailla osastolla, klo 10-21

Naistentautien potilaana tulet meille esimerkiksi sovitusti leikkaukseen tai päivystyksen kautta. Osastolla hoidetaan naistentautien leikkaus- ja toimenpidepotilaita, alkuraskauden ongelmia ja raskaudenkeskeytyksiä, sekä naistentautien päivystyspotilaita Naistentautien poliklinikan ollessa suljettuna.

Vierailuajat naistentautien potilaille

Klo 14-15 ja 18-19.

Synnytys- ja naistentautien osasto A4

Sijainti

A4

Kanslia

06 213 2072