Siirry sisältöön

Potilaat tulevat osastolle suunniteltuihin lääkehoitoihin, sädehoitoon tai tutkimuksiin. Lisäksi osastolla hoidetaan potilaiden infektioita, kivunlievitystä, anemiaa ja hoitojen sivuvaikutuksia sekä potilaita elämän loppuvaiheessa. Osalla potilaista vastustuskyky on heikentynyt, ja he ovat erittäin herkkiä saamaan infektioita.

Osastolla on kaikkiaan 17 vuodepaikkaa yhteensä seitsemässä huoneessa, joista kolme on yhden hengen huoneita. Osastolla työskentelee erikoislääkäreitä, erikoistuvia lääkäreitä, osastonhoitaja, apulaisosastonhoitaja, sairaanhoitajia, lähihoitajia, osastofarmaseutti, osastosihteeri ja sairaala-apulaisia. Yksikkö toimii hoitoalan ja lääketieteen opiskelijoiden opetuspaikkana.

Työskentelemme moniammatillisesti yhteistyössä muun muassa osastofarmaseutin, sosiaalityöntekijöiden, ravitsemusterapeutin, fysioterapeutin ja sairaalapapin kanssa. Konsultoimme tarpeen mukaan myös muita erikoisaloja. Osastolla on oma potilaskuljettaja. Teemme tiivistä yhteistyötä Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen kanssa.

Potilaat tulevat osastolle onkologian poliklinikalta, sädehoidosta, verisairauksien poliklinikalta tai päivystyspoliklinikalta. Lisäksi heitä voidaan siirtää meille muilta osastoilta tai muista sairaaloista.

Osoite:
Hietalahdenkatu 2-4, 65130 Vaasa
S- rakennus, toinen kerros

Osaston vierailuajat
14:00-15:00 ja 18:00-19:00. Muina aikoina sovitusti.
Vierailethan osastolla vain terveenä, kiitos

Kanslia: 06 213 2982
Faksi: 06 213 2988
Osastosihteeri: 06 213 2951
Vs. osastonhoitaja Jennifer Björkqvist, puh. 06 213 6950
Sähköposti: etunimi.sukunimi@ovph.fi

Linkkejä:

https://www.syopapotilaat.fi/potilasoppaat/

https://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo

https://www.terveyskyla.fi/syopatalo

https://ficanwest.fi/