Siirry sisältöön

Kliinisen hammashoidon poliklinikan pääosa-alueet ovat purentafysiologia (purentavaivat), protetiikka ja purennan kuntoutus sekä parodontologia (iensairaudet ja hampaiden tukikudossairaudet). Tämän lisäksi hoidetaan myös potilaita, joilla on kroonisia kasvokipuja, kuten neuropaattisia (hermoperäisiä) kipuja.

Erikoissairaanhoitoa edellyttävät purentafysiologiset vaivat ovat esimerkiksi vaikea-asteiset purentaelimen toimintahäiriöt, kuten lihasperäiset kasvokivut, leukojen toimintahäiriöt ja erityyppiset leukanivelvaivat.

Purennan kuntoutusta tehdään lähinnä suusyöpäpotilaille tai potilaille, joilla on synnynnäinen kehityshäiriö suun alueella. Näitä ovat esimerkiksi huuli-suulakihalkiopotilaat ja potilaat, joilta synnynnäisesti puuttuu paljon hammasaiheita. Proteettinen suun kuntoutus sisältää usein implanttiprotetiikkaa. Joissakin tapauksissa purentavirheitä voidaan myös hoitaa proteettisesti mikäli esimerkiksi oikomishoito ei tule kyseeseen.

Erikoissairaanhoitoa vaativat ien- ja hampaiden tukikudossairaudet ovat lähinnä sellaisia, jotka liittyvät yleissairauteen tai heikentyneeseen vastustuskykyyn. Kasvokipupotilaat hoidetaan yhteistyössä kipupoliklinikan ja tarvittaessa yleissairaalapsykiatrian poliklinikan kanssa. Monet kasvojen alueen kiputilat vaativat potilaan kokonaisvaltaista huomioimista.

Puhelinasiointi

Suupoliklinikka

Kanslia, ma-pe klo 07:00-14:45