Siirry sisältöön
Yleinen

Sähköinen ajanvaraus laajenee Pohjanmaan hyvinvointialueella

Nainen selaa matkapuhelimella hyvinvointialueen verkkosivuja
Valtaosaan Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyskeskuksista voi varata ajan hoitajan vastaanotolle verkkopalvelun kautta. Kesäkuussa sähköinen ajanvaraus laajeni Maalahteen ja Korsnäsiin.

Sähköisellä ajanvarauksella tarkoitetaan verkkosivujen kautta tehtävää ajanvarausta. Sähköinen ajanvaraus on toiminut jo valtaosassa alueen kunnista, mutta kesän kynnyksellä palvelu laajeni myös Maalahden sosiaali- ja terveyskeskukseen ja Korsnäsin sairaanhoitajan vastaanotolle.

Tällä hetkellä verkosta voi varata ajan hoitajan vastaanotolle eli esimerkiksi tikkien poistoon, korvahuuhteluun tai rokotusta varten. Verkkosivujen kuntavalikosta voi tarkastella vapaana olevia aikoja.

Ylihoitaja Camilla Mäkinen kertoo, että kesän aikana verkosta varattavia aikoja on vähemmän, kun terveyskeskuksissa on supistettu toimintaa. Syksyllä sähköisesti varattavia aikoja on jälleen enemmän tarjolla.

– Palveluissa on toistaiseksi vielä kuntakohtaisia eroja, mutta kehitämme ja yhtenäistämme sähköistä ajanvarausta koko ajan, Mäkinen kertoo.

Sähköinen ajanvaraus löytyy verkkosivujen etusivulta kohdasta sähköiset asiointikanavamme. Myös verkkosivujen chatbot osaa ohjata sähköisen ajanvarauksen sivuille.

Vältä jonotus, varaa verkosta

Asiakaspalvelukeskuksessa on välillä ruuhkaa.

– Osa soittajista voisi välttää jonottamisen, jos tietää tarvitsevansa ajan esimerkiksi tikkien poistoon tai rokotusta varten. Verkossa voit itse valita tarjolla olevista ajoista parhaiten omaan aikatauluusi sopivan ajan, Mäkinen neuvoo

– Jos tarvitsemaasi aikaa ei ole varattavissa verkkosivuilta, soita siinä tapauksessa asiakaspalvelukeskukseen.

Asiakaspalvelukeskus eli hoidon tarpeen arviointi palvelee numerossa 06 218 9000.