Siirry sisältöön
Yleinen

Valonpilkahduksia koronatilanteessa

kuvituskuva

Pohjanmaan koronavirustilanne on näyttänyt jonkin verran rauhoittumisen merkkejä, sillä tartuntamäärät ovat olleet lievässä laskussa viimeisen kolmen viikon aikana.

– Olemme laskevien tartuntamäärien suhteen toiveikkaita, mutta moni tarvitsee edelleen sairaalahoitoa, mikä kuormittaa terveydenhuoltoa. Tällä hetkellä on liikkeellä myös muita herkästi tarttuvia tauteja kuten norovirusta. Sen vuoksi toivomme, että kaikki noudattavat edelleen hygieniaohjeistuksia, toteaa Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajaylilääkäri Peter Nieminen.

Koronatestaus järjestetään jatkossa ajanvaruksella

Virallista koronatestiä suositellaan tällä hetkellä raskaana oleville, sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakastyötä tekeville sekä riskiryhmäläisille, joilla on vaikeita koronavirusoireita. Muille kotitestaus on ensisijainen testausmuoto.

Viralliseen koronatestiin hakeudutaan Pohjanmaalla jatkossa ajanvaruksella. Viimeinen drop in –testauspiste lopettaa toimintansa tulevana viikonloppuna, kun Vaasan Kasarmintorin testauspiste suljetaan lauantain 9.4. jälkeen. Testauspisteiden tiedot ja ajanvarausohjeet löytyvät koronatestaus ja toimintaohjeet -sivulta.

Ikäihmisten neljännet rokotukset käynnissä

Pohjanmaalla on ryhdytty antamaan neljänsiä koronarokotteita ikäihmisille. Neljäs rokoteannos tarjotaan kaikille yli 80-vuotiaille ja ikäihmisten hoivakodeissa asuville. Neljäs rokote voidaan antaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Neljättä rokotetta suositellaan lisäksi voimakkaasti immuunipuutteisille 12 ikävuodesta ylöspäin, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

Ajanvaraus koronarokotukseen tapahtuu oman kotikunnan ohjeiden mukaisesti. Rokotuspisteiden tiedot ja ajanvarausohjeet löytyvät koronarokotukset-sivulta.

Rokotuksia Mustasaaren terveysasemilla

Mustasaaressa järjestetään huhtikuussa rokotuspäiviä, joissa annetaan neljänsiä rokoteannoksia yli 80-vuotiaille pienemmillä terveysasemilla. Rokotteet annetaan aamupäivisin ajanvarauksella ja iltapäivisin ilman ajanvarausta. Vastaanotolle voi tulla ilman ajanvarausta kello 12:30-13:30 välillä.  Ajan voi varata arkisin klo 8-12 numerosta 06 3277 000. Jos yli 80-vuotias haluaa neljännen rokotteen näiden päivien ulkopuolella, voi ajan varata Mustasaaren terveysasemalle, Sepänkylään.

Tulevat rokotuspäivät Mustasaaressa:

6.4. – Raippaluodon terveysasema

7.4. – Koivulahden terveysasema

12.4. – Sulvan terveysasema

19.4. – Helsingbyn terveysasema

20.4. – Raippaluodon terveysasema

21.4. – Koivulahden terveysasema

Epidemian tilannekuva 5.4. löytyy epidemiatilanne ja suositukset -sivulta.