Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut, avohoito

Poliklinikka auttaa alueensa 0 - 12-vuotiaita lapsia ja heidän perheitään psyykkisissä ongelmissa sekä kasvatukseen että kehitykseen liittyvissä asioissa, joissa tavanomaiset vanhempien, koulun ja perusterveydenhoidon toimenpiteet eivät ole riittäneet. Lastenpsykiatrian poliklinikan toimintaan kuuluvat lisäksi pikkulapsipsykiatrian ja lasten oikeuspsykiatrian työryhmät sekä konsultaatiotiimi.

Poliklinikkamme tarjoaa tutkimusta ja hoitoa 13-17 -vuotiaille nuorille yhteistyössä heidän perheensä kanssa, kun perusterveydentason palvelut eivät ole riittävät.

Pohjanmaan hyvinvointialueella toimii kaksi nuorisoasemaa, jotka ovat nuorisoasema Klaara Vaasassa ja nuorisoasema Fiilis Pietarsaaressa. Ne tarjoavat perustason mielenterveys-, päihde- ja riippuvuusongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon keskittyviä palveluita 12 – 29-vuotiaille. Vastaavia palveluita on tarjolla myös hyvinvointialueen eteläisen alueen Psykososiaalisessa keskuksessa.

Lasten ja nuorten psykiatrisella vastaanotolta voit hakea apua tunne-elämään ja kehitykseen liittyvissä vaikeuksissa. Kohderyhmänämme ovat 0–18-vuotiaat lapset ja nuoret vanhempineen.

Ninni-tukiryhmätoiminta on tarkoitettu 10-24-vuotiaille, jotka elävät perheessä missä on riippuvuus ja/tai mielenterveysongelmia.

Teemme oikeuspsykiatrisia tutkimuksia lapsille ja nuorille osana rikostutkintaa.