Siirry sisältöön

Alkoholi

Lisätietoa aiheesta Alkoholi

Huumeet

Lisätietoa aiheesta Huumeet

Tupakka/nuuska

Lisätietoa tupakasta ja nuuskasta

Peliriippuvuus

Rahapelien, kuten automaattipelien, Loton tai pokerin pelaaminen on pelaajien enemmistölle harmitonta ajanvietettä. Peleistä saa esimerkiksi jännityksen tunteita ja vaihtelua normaaliin arkielämään. Rahavoittojen mahdollisuus houkuttaa pelaamaan, eivätkä pelaamisen tappiot muodostu suurimmalle osalle pelaajista ongelmaksi.

Pelaaminen on miellyttävää silloin, kun se ei häiritse muuta elämää. Joillekin pelaamisesta voi kuitenkin muodostua toimintaa, joka aiheuttaa enemmän haittoja kuin hyötyjä. Pelaamiseen kuluu aikaa ja rahaa enemmän kuin mihin pelaajalla on varaa. Pelaaminen alkaa hallita yhä enemmän ajatuksia ja pahimmillaan siitä tulee koko elämän keskipiste. Muista harrastuksista, ihmissuhteista ja arkisista velvollisuuksista huolehtiminen häiriintyy pelaamisen takia.

Netinkäyttö

Milloin voidaan puhua nettiriippuvuudesta? Ihmisten elämäntilanteet ovat erilaisia ja vaihtelevia. Nettiriippuvuudessa ei ole kyse yksinomaan netissä käytetystä ajasta. Oleellisempaa on tarkastella niitä haittoja, joita internetin käyttö aiheuttaa esimerkiksi ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa.

Testit

Lisätietoa nettiriippuvuudesta

Lähde: Droglänken