Siirry sisältöön
Yleinen

Pohjanmaan kuntien vanhusneuvostojen edustajat mukana kehittämässä sosiaali- ja terveyspalveluja

Tiivistämällä yhteistyötä voimme luoda aitoja vaikutusmahdollisuuksia ja sitä kautta luoda tarpeisiin vastaavia palveluja alueemme väestön kaikille ikäryhmille.

Pohjanmaan Tulevaisuuden SoteKeskus-hanke on järjestänyt keskustelutilaisuuksia kuntien vanhusneuvostojen edustajien kanssa. Keskusteluissa on valotettu hankkeen toiminnan lähtökohtia ja sitä velvoittavia, valtion alaisia tavoitteita, haettu yhteistä kehittämispintaa ja vaihdettu ajatuksia oman alueemme ajankohtaisista sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiseen liittyvistä asioista.

Etäyhteyksillä toteutettujen keskustelujen aiheita ovat olleet:

  • ikärajat ylittävän kohtaamispaikan tarpeesta ja mahdollisesta palvelutarjonnasta
  • digitaalisten palvelukanavien luomisesta kaikkien ulottuville
  • perinteisiä palvelumuotoja, kuten kasvokkain tapahtuvia vastaanottopalveluja
  • hankkeen järjestämien kokeilujen, kuten ikäihmisten kotikuntoutuksen ja elintapaohjauksen
  • alueemme ikäihmisten terveydentilan ja toimintakyvyn nykytilasta tilastojen valossa sekä siitä, miten tilastotieto vaikuttaa kehittämistyöhön
  • alueemme ikäihmisten osallisuudesta Pohjanmaan hyvinvointialueen palvelujen kehittämisessä esim. asiakasraadin tai yleisten asiakaskyselyjen kautta.

Kaiken kaikkiaan keskustelut on todettu tarpeellisiksi ja ajatustenvaihto onkin ollut vilkasta ja hyvää. Tavoitteena on, että yhteisiä keskusteluja jatketaan ja pandemiatilanteen niin salliessa järjestetään tilaisuuksia, joissa asioista on mahdollista keskustella yhdessä kasvotusten, kahvikupposen ääressä. Tiivistämällä yhteistyötä voimme luoda aitoja vaikutusmahdollisuuksia ja sitä kautta luoda tarpeisiin vastaavia palveluja alueemme väestön kaikille ikäryhmille.