hankkeet
Prima Botniassa kehitetään yhteistyössä palvelun tarjoajien kanssa perustason päihde- ja mielenterveyspalveluita. Tarkoituksena on parantaa palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta Pohjanmaan hyvinvointialueella, sekä turvata yhdenvertaiset palvelut alueen asukkaille.
Kuntoutuspalveluiden tarjonta on kirjavaa ja kysyntä ja tarjonta eivät aina kohtaa. Tulevaisuuden sotekeskus –hankkeen kuntoutustiimi tekee hyvinvointialueen toimijoiden kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta kuntoutuspalveluita voitaisiin tarjota tasavertaisesti ja oikeaan aikaan.
Tammikuusta 2023 lähtien on Maalahden kotihoidossa testattu pilottitutkimuksen puitteissa Medimi Smart Small lääkeannostelurobottia. Pohjanmaan hyvinvointialue kokeilee ensimmäisenä Suomessa tällaista lääkeannostelurobottia.
Prima Botnia -hankkeen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (HYTE) hankekokonaisuudessa kehitetään ennaltaehkäiseviä sekä matalan kynnyksen palveluita. Tavoitteena on luoda Pohjanmaan asukkaille enemmän mahdollisuuksia ottaa vastuuta omasta hyvinvoinnista sekä tukea ammattilaisia, jotta he pystyisivät entistä paremmin ohjaamaan asiakkaita hyte-palveluiden piiriin.
Vuoden vaikuttavuusteko –palkinnollakin palkittu Terapianavigaattori on otettu koekäyttöön Pohjanmaan hyvinvointialueella helmikuun alussa.
Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa toimenpiteitä sekä uusia digitaalisia ratkaisuja, joilla hyvinvointialueet voivat purkaa sosiaali- ja terveydenhuollon hoito-, kuntoutus- ja palveluvelkaa. Pohjanmaalla kehitystyö kohdistuu erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien palvelujen saatavuuteen.
Maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa Pohjanmaan hyvinvointialueella. Kokeilu koskee kaikkia alle 25-vuotiaita, mutta toimintatavat voivat vaihdella paikkakunnittain. Pohjanmaan Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeessa pureudutaan toimintatapojen yhtenäistämiseen.
Pohjanmaan hyvinvointialueella on kehitetty syksystä 2022 opetuskotihoidon toimintamallia. Toimintamallia kehitetään yhdessä kotihoidon, oppilaitosten ja Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille -projektin (TulKoti) kanssa.
Löydät chatbotin verkkosivuiltamme, kun se julkaistaan. Chatbot osaa vastata yksinkertaisiin kysymyksiin hyvinvointialueen palveluista ja ohjata …
Työkyvyn tuki -hanke on loppusuoralla ja on aika katsoa peruutuspeiliin. Hankkeessa aloitettua työtä jatketaan osana aikuissosiaalityön kehittämistä.