hankkeet
Miten voimme lisätä ymmärrystä autismikirjosta ja edistää yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa? Autismitietoisuuden päivän webinaarissa 2. huhtikuuta saat tietoa, työkaluja ja näkökulmia autismikirjon henkilöiden hyvinvoinnin tukemiseksi.
Hyvinvointiopas on uusi helppokäyttöinen verkkoalusta, johon on koottu tietoa ja palveluita hyvinvointisi tueksi. Sen kautta löydät kuntien, järjestöjen ja hyvinvointialueen tarjoamia palveluita, joiden avulla pidät itsestäsi huolta.
Työkykytiimi on monialainen yhteistyötiimi, joka tarkastelee asiakkaan tilannetta kokonaisuutena ja tarjoaa räätälöityä tukea työllistymiseen.
Ajan hoitajan vastaanotolle voi nyt varata verkosta koko alueella, kun palvelu laajeni Pietarsaaren seudulle, Kaskisiin sekä Kristiinankaupunkiin.
Vuosi 2023 lähestyy loppuaan samoin kuin Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut -hanke (TulKoti). Eteläisen alueen kotihoidon koordinoiva palveluesimies Anna Wadén ja ikäihmisten sosiaalipalvelujen päällikkö Berit Kivimäki ovat osallistuneet aktiivisesti kehittämistyöhön kaksi vuotta kestäneen hankkeen aikana. ”Kehittämistyöhön osallistuminen on ollut mielenkiintoista ja antoisaa”, Wadén toteaa.
Ninni-tukiryhmien toiminta on tarkoitettu lapsille ja nuorille, joiden perheissä on päihde- tai mielenterveysongelmia. Toiminta on suunnattu 10–24-vuotiaille lapsille ja nuorille.
Pohjanmaan hyvinvointialueen Prima Botnia – Hyvinvoiva Pohjamaa-hanke on käynnistänyt kokeilun, jonka tarkoituksena on kokeilla eri tukimuotoja digitaalisten välineiden avulla omaishoitajille.
Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille - hankkeen (TulKoti) puitteissa on koottu teknologiasalkut sekä apuvälineluettelo. Hankkeen kohderyhmänä ovat kotona asuvat iäkkäät ihmiset, jotka eivät täytä kotihoidon kriteerejä. Heille onkin pyritty löytämään vaihtoehtoisia tapoja, joilla tuetaan turvallista kotona asumista.
IPS – Sijoita ja valmenna! -kehittämishankkeessa kokeillaan IPS-työhönvalmennusta osana vakavien mielenterveyden häiriöihin sairastuneiden kuntoutuspolkua Pohjanmaan hyvinvointialueella. Tavoitteena on edistää mielenterveyskuntoutujien paluuta tai pääsyä työmarkkinoille ja työssä pysymistä.
Terapianavigaattori on verkkopalvelu, jossa voi täyttää mielenterveyden haasteita kartoittavan kyselyn nimettömänä. Käyttäjien kokemukset osoittavat, että asiakkaan tilanteen jäsentäminen ja hoitoon pääsy nopeutuvat.