Siirry sisältöön

hankkeet

11.4.2022 Yleinen

Hanketoimiston toiminta tukee hyvinvointialueen kehitystyötä

Hanketoimisto aloitti toimintansa tammikuussa 2022 Pohjanmaan hyvinvointialueen toiminnan alkaessa. Ajatuksena on, että hyvinvointialueen pienemmät kuin suuremmatkin projektit toimivat kootusti hanketoimistosta käsin. Hanketoimiston tavoitteena on tukea hyvinvointialueen kehittämistä ja projektien kautta kehitetään uusia menetelmiä ja prosesseja, joka näkyy lopulta parempana palveluna ja hoitona alueen asukkaille.
7.4.2022 Yleinen

Monialaisuus vahvistaa asiakaslähtöisyyttä

Pohjanmaan alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajille ja esihenkilöille järjestettiin Pohjanmaan Tulevaisuuden sote-keskus hankkeesta kolmiosainen seminaarisarja, jonka tavoitteena oli antaa valmiuksia monialaisen toiminnan järjestämisessä ja johtamisessa sosiaali- ja terveyspalveluissa.
14.3.2022 Yleinen

Työkykytiimissä asiakas on aina etusijalla

Me kaikki tarvitsemme omien kykyjemme mukaista työtä, ja yhteiskunta tarvitsee mahdollisimman monen työpanosta. Hyödyntämätön työkyky tulee kaikille kalliiksi. Osana hallituksen työkykyohjelmaa osatyökykyisten työkyvyn tuki ja tuetun työllistymisen malli -hankkeen tarkoituksena on tunnistaa osatyökykyisten työttömien työ- ja toimintakyky, työkyvyn tuen tarpeet sekä helpottaa työhön pääsyä ja työssä pysymistä.
14.2.2022 Yleinen

Perhekeskus – toimivan perhearjen tukena

Perhekeskus on verkosto, joka kokoaa kaikki lapsiperheiden palvelut yhteen. Tavoitteena on luoda toimintamalli, joka tukee perheiden arkea kokonaisvaltaisesti. Ammattilaisille järjestetään koulutusta, jotta heillä olisi työvälineitä tukea perheiden erilaisia elämäntilanteita. Perhekeskuksen kohtaamispaikoilla halutaan tarjota kaikille lapsiperheille avoin tila, jossa eri toimijat järjestävät yhteistyössä monipuolisesti palveluita. Sähköinen perhekeskus taas mahdollistaa tiedonsaannin ja ohjausta ympäri vuorokauden.
17.1.2022 Yleinen

Kaikki hauska loppuu aikanaan – mutta kehittäminen on ja pysyy

Pohjanmaan rakenneuudistus -hanke on vuoden ajan kehittänyt toimintamalleja terveyden ja hyvinvoinnin, tietojohtamisen ja sähköisten palvelujen edistämiseksi. Mallien tarkoituksena oli tukea vapaaehtoisen Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän valmistelua. Uusi vuosi ja uudet mahdollisuudet tarkoittavat tässä yhteydessä, että Pohjanmaan rakenneuudistus -hanke on saatettu päätökseen – mutta kehittäminen jatkuu edelleen.