hankkeet
Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa toimenpiteitä sekä uusia digitaalisia ratkaisuja, joilla hyvinvointialueet voivat purkaa sosiaali- ja terveydenhuollon hoito-, kuntoutus- ja palveluvelkaa. Pohjanmaalla kehitystyö kohdistuu erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien palvelujen saatavuuteen.
Maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa Pohjanmaan hyvinvointialueella. Kokeilu koskee kaikkia alle 25-vuotiaita, mutta toimintatavat voivat vaihdella paikkakunnittain. Pohjanmaan Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeessa pureudutaan toimintatapojen yhtenäistämiseen.
Pohjanmaan hyvinvointialueella on kehitetty syksystä 2022 opetuskotihoidon toimintamallia. Toimintamallia kehitetään yhdessä kotihoidon, oppilaitosten ja Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille -projektin (TulKoti) kanssa.
Löydät chatbotin verkkosivuiltamme, kun se julkaistaan. Chatbot osaa vastata yksinkertaisiin kysymyksiin hyvinvointialueen palveluista ja ohjata …
Työkyvyn tuki -hanke on loppusuoralla ja on aika katsoa peruutuspeiliin. Hankkeessa aloitettua työtä jatketaan osana aikuissosiaalityön kehittämistä.
Pohjanmaan hyvinvointialueen neuvoloissa on marraskuun alussa otettu käyttöön Voimaperheet-toimintamalli. Pyrkimyksenä on tarjota vanhemmille työkaluja vastaamaan lapsen käyttäytymisen haasteisiin.
Sonja Friman ja Heli Pajala työskentelevät Pohjanmaan Tulevaisuuden sotekeskus -hankkeen digitalisaation valmistelun osakokonaisuudessa. Digitalisaation valmistelun tavoitteena on parantaa digitaalisia palveluita hyvinvointialueella.
Pohjanmaan Tulevaisuuden sotekeskus -hankkeen psykososiaalisen hyvinvoinnin osakokonaisuus järjestää alueen ammattilaisille koulutuksia ja koordinoi menetelmäohjausta sekä tukee menetelmien käyttöä ja niiden juurtumista osaksi hyvinvointialueen vakinaista toimintaa yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa.
Pohjanmaan Tulevaisuuden sote-keskus –projektissa kehitetään hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyskeskusten vastaanottotoimintaa. Tavoitteena on, että asiakkaat pääsisivät sujuvasti oikeaan hoitoon ja vastaanotoille pääsy olisi yhdenmukaista koko Pohjanmaan hyvinvointialueella.
Tuki oikeasta paikasta - eli tuttavallisemmin TOP-hanke on lastensuojelun monialainen kehittämishanke Länsi-Suomen alueella. Pohjanmaalta mukana hankkeessa on kaksi sosiaalityöntekijää, Emmi Hakala ja Siv Kola.