hankkeet
Pohjanmaan hyvinvointialueella lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia koulutetaan aktiivisesti uusien menetelmien käyttöön. Nuorten mielenterveyden ongelmien käsittelyyn on uusia, tehokkaiksi todettuja menetelmiä, joita pyritään nyt hyödyntää mahdollisimman paljon kouluympäristössä.
Apuvälineitä ja erilaisia teknologisia ratkaisuja on nykyisin paljon tarjolla, ja voi olla vaikea löytää kaikista markkinoilla olevista tuotteista se oikea. Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille (TulKoti) -hankkeessa laaditaan parhaillaan apuvälineluetteloa, joka voi helpottaa kotona asuvien iäkkäiden ihmisten arkipäivää ja parantaa heidän turvallisuuttaan.
Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintaympäristö on muutoksessa. Ikääntyvän väestörakenteen myötä työikäisten määrä vähenee ja palvelua tarvitsevien määrä taas kasvaa. Tarvitsemme luovaa ja innovatiivista ajattelua, jotta pystymme säilyttämään laadukkaan ja tarvetta vastaavan palvelutason. Yhteistyö oppilaitosten kanssa tulee olemaan yhä tärkeämmässä roolissa ja meidän tulee pystyä kehittämään kumppanuuttamme nykyistä enemmän.
Tervetuloa hankkeiden yhteiseen iltapäivään kuulemaan ja keskustelemaan ikääntymiseen sekä ikäteknologiaan liittyvistä ajankohtaisista asioista. Kohderyhmä: Kolmas …
Sähköisen perhekeskuksen kehittämistä ja käyttöönottoa valmistellaan parhaillaan Prima Bonia –hankkeessa. Sähköisessä perhekeskuksessa on kolme osiota ja ne otetaan asteittain käyttöön kuluvan vuoden aikana.
Terveysmetsä-hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama pilottihanke, joka kestää 1.1.–31.12.2023. Hankkeen tavoitteena on lisätä terveysmetsätoiminnan ja luontointerventioiden käyttöä Pohjanmaan hyvinvointialueella työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen edistämiseksi.
Kotihoidon henkilökunnasta on tällä hetkellä pulaa. Saavutettavuuden parantamiseksi esihenkilöille luodaan edellytyksiä tarkastella, miten resurssit jakautuvat, miten työaikaa käytetään ja miten se voidaan optimoida vastaamaan paremmin kotihoidon tarpeita.
Pohjanmaan hyvinvointialueella kehitetään ennaltaehkäiseviä palveluita myös ikäihmisille. Elintapaohjausta on tarjolla niin luennoilta kuin seniorineuvolastakin.
Kotihoidon asiakkailta kerätään sähköisen kyselyn avulla palautetta siitä, millaisena he kokevat kotihoidon palvelut ja palveluiden laadun. Myös omaiset ja henkilöstö saavat vuoden aikana antaa palautetta palveluiden laadusta.
Omaolo-palvelun käyttö laajenee Pohjanmaalla. Omaolo on digitaalinen sosiaali- ja terveydenhuollon asiointikanava, joka on ollut käytössä Pohjanmaalla syksystä 2021 saakka. Omaolon oirearvioiden avulla asukkaat saavat hoito- ja toimintaohjeita sekä tarvittaessa yhteyden terveydenhuollon ammattilaiseen digitaalisesti. Oirearvioiden lisäksi Omaolossa on myös muita osioita, joita otetaan Pohjanmaalla käyttöön porrastetusti. Näitä ovat esimerkiksi palveluarviokyselyt ja sähköiset hyvinvointitarkastukset.