Siirry sisältöön
Yleinen

Vertaistukiryhmät ja vanhempainillat Perhekeskuksen kevään ohjelmistossa

Pohjanmaan hyvinvointialueen Perhekeskusverkosto järjestää kevään aikana erilaisia vertaisryhmiä ja tapaamisia lapsille, nuorille ja perheille.

Perhekeskuksen palvelut ovat matalan kynnyksen toimintaa, johon jokainen on tervetullut mukaan omana itsenään.

– Tänä keväänä on erityisesti vanhemmille vertaisryhmiä ja vanhempainiltoja. Perhekeskuksen yksi tehtävistä on vanhemmuuden tukeminen ja erilaisten vertaisryhmien avulla voi esimerkiksi saada hyviä vinkkejä sujuvoittamaan oman perheen arkea, projektityöntekijä Sanna Autio kertoo.

Parhaillaan on käynnissä ruotsinkielinen vertaistukiryhmä 11-15 -vuotiaiden ADHD-lasten vanhemmille. Vertaistukiryhmä järjestetään yhdessä Barnavårdsföreningen kanssa.

Maaliskuussa on alkanut myös keskusteluryhmä uusille vanhemmille.

– Ryhmässä tutustutaan vanhemmuuteen eri teemojen kautta sekä arkeen vauvan kanssa. Ryhmä on ruotsinkielinen, mutta myös suomenkieliset ovat tervetulleita mukaan, Autio kertoo.

Huhtikuussa verkostossa on tarjolla vertaistukea muun muassa avioeroa läpikäyville perheille.

Perhekeskus ei ole yksi yksittäinen paikka, vaan toimijoiden verkosto, joka kehittää palveluita alueen lapsiperheiden, ammattilaisten, järjestöjen ja seurakuntien kanssa. Perhekeskus on osa Pohjanmaan Tulevaisuuden sote-keskus -hanketta.

Perhekeskuksen verkkosivuilta löytyy vinkkejä yhteistyökumppaneiden maksuttomista ryhmistä ja tapahtumista.