Siirry sisältöön
Yleinen

Saitko tällaisen tekstiviestin? Sen kautta voit ilmoittautua vastaanottokäynnille

Kuvissa havainnollistetaan millainen asiakkaan saama tekstiviesti on ja millaiseen palveluun viestin linkki johtaa.

Pohjanmaan hyvinvointialueen palveluissa, joihin voi ilmoittautua automaatilla, on otettu käyttöön myös mobiili-ilmoittautuminen. Ilmoittautumisautomaatit ovat jo käytössä mm. Vaasan H-talossa ja suun terveydenhuollossa ja niiden käyttö laajenee loppuvuodesta useampiin yksiköihin.

Saat tekstiviestin 90 minuuttia ennen sinulle varattua aikaa. Viestissä lukee: ”Anmäl dig till välfärdsområdets mottagning. Ilmoittaudu hyvinvointialueen vastaanotolle”

Viestissä on linkki ilmoittautumispalveluun, jonne kirjaudutaan henkilötunnuksen neljällä viimeisellä merkillä. Viestin lähettäjän nimenä lukee ”ÖVPH”. Linkki johtaa Axel Healthin -järjestelmään.

Vastaanotoille voi edelleen ilmoittautua myös ilmoittautumisautomaatilla.

HUOM! Mobiili-ilmoittautuminen on otettu tilapäisesti pois käytöstä 18.3.2024. Viestejä on lähtenyt virheellisesti myös henkilöille, joilla ei ole vastaanottokäyntiä vaan esimerkiksi puhelinaika. Järjestelmän toimittaja selvittää ongelmaa ja palvelu otetaan käyttöön uudelleen, kun se on ratkaistu. Pyydämme anteeksi virheellisiä viestejä ja vaivaa asiakkaillemme!

Kuvassa olevin ruutukaappauksin havainnollistetaan, miltä mobiili-ilmoittautumisen järjestelmä näyttää puhelimessa.
Kun ammattilainen kutsuu potilaan sisään, tieto siitä tulee sekä tekstiviestinä että selainikkunaan, jos on käyttänyt ilmoittautumiseen mobiilisovellusta.