Siirry sisältöön

ikäihmiset

28.11.2023 Kotikäynti-asiakaslehti

”En antaisi tätä enää pois!”

Iäkäskin käyttäjä tulee nopeasti sinuiksi laitteen kanssa, joka helpottaa arkea. Lääkerobotit ja videopuhelut kuuluvat jo kymmenien ikäihmisten arkeen Pohjanmaalla.
14.6.2023 Kehittäminen

TulKoti-hankkeessa laaditaan apuvälineluettelo ja teknologiatarjotin

Apuvälineitä ja erilaisia teknologisia ratkaisuja on nykyisin paljon tarjolla, ja voi olla vaikea löytää kaikista markkinoilla olevista tuotteista se oikea. Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille (TulKoti) -hankkeessa laaditaan parhaillaan apuvälineluetteloa, joka voi helpottaa kotona asuvien iäkkäiden ihmisten arkipäivää ja parantaa heidän turvallisuuttaan.
17.5.2023 Yleinen

Seniorilinja on nyt avattu Vaasassa ja Laihialla

Pohjanmaan hyvinvointialue on avannut Seniorilinjan, joka on ikäihmisille tarkoitettu hoidon tarpeen arviointi ja neuvontanumero. Seniorilinja palvelee tällä hetkellä yli 65-vuotiaita vaasalaisia, vähäkyröläisiä ja laihialaisia.
8.5.2023 Yleinen

Miten voin seniorina vaikuttaa omaan terveyteeni? — luentosarja

Pohjanmaan tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanke järjestää yhteistyössä Pohjanmaan hyvinvointialueen, Pohjanmaan Yhdistysten ja Pohjanmaan muistiluotsin kanssa luentosarjan senioreille ja muille kiinnostuneille. Saat tietoa siitä, mitä voit tehdä edistääksesi sekä aivoterveyttäsi että yleistä terveyttäsi.
1.12.2022 Kotikäynti-asiakaslehti

Ikäihmiset sydämen asiana

Moni kokee muistisairauden yhä häpeällisenä. Muistihoitaja ja vanhusneuvoja Gerd Viklund korostaa, että vaikka muisti menisi, ihmisarvo ja ihmisen muut kyvyt ovat jäljellä ja hyvää elämänlaatua voidaan tukea monin tavoin.