sosiaalihuolto
Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaalihuollon palveluohjauksen puhelinpalvelusta saa ohjausta, neuvontaa ja tietoa sosiaalihuollon palveluista ja etuuksista 22. marraskuuta alkaen. Palvelu on suunnattu erityisesti lapsiperheille ja työikäisille.
Päivätoimintayksikkö Regnbågenissa ja asumisyksikkö Solsidanissa keskitytään mahdollisuuksiin, ei rajoituksiin. – Tuntuu hienolta, että niin monet välittävät meistä, esihenkilö Sonja Tallgård sanoo.
Lastensuojelussa ei ole kyse vain lapsesta, vaan tukea ja apua tarvitsee ja saa aina koko perhe. Sosiaalityöntekijän tärkein tehtävä on puhua ja kysyä vaikeista asioista ja luoda luottamusta.
Taloudellisen tilanteen äkillisen heikkenemisen voi aiheuttaa esimerkiksi avioero, vakava sairastuminen ja siitä johtuvat sairaala- ja lääkelaskut, päihdeongelma tai mielenterveysongelmat.
Monissa perheissä arjen rumba on alkanut taas joululoman jälkeen. Perheneuvolan johtava sosiaalityöntekijä Johanna Levälahti kertoo vinkkejä, joilla lapsiperheiden hektistä elämää voi rauhoittaa ja vakauttaa.
Puhelin pirahtaa kesken lauseen. Päivystävä sosiaalityöntekijä Minna Burman palaa työpöytänsä ääreen ja näppäimistön rapina alkaa säestää rauhallista puhetta asiakkaalle, jolla on äkillinen sosiaalihuollon avun tarve.
Tukea arjessa selviytymiseen voi tarvita kuka vain, missä elämänvaiheessa tahansa. Sosiaalihuollon palveluihin on oikeus jokaisella, jolla on niihin perusteltu tarve.
Pohjanmaan hyvinvointialueella työskentelee laajasti monen alan osaajia. Voisi ajatella, ettei yksikään työ ole uniikki, mutta …