Siirry sisältöön

Terveydenhuolto

30.5.2023 Kotikäynti-asiakaslehti

Lopeta googlaaminen, mene Omaoloon!

Asiakaspalvelukeskuksessa työskentelevä sairaanhoitaja ja Omaolon pääkäyttäjä Mari Montin ottaa vastaan ja käsittelee asiakkaiden yhteydenottoja, jotka tulevat digipalvelu Omaolon kautta. Jos et vielä ole käyttänyt Omaoloa, Marin vastaukset yleisimpiin kysymyksiin Omaolosta auttavat sinut alkuun.
30.5.2023 Kotikäynti-asiakaslehti

Hei, miten kuuluu?

Suurimmalle osalle ihmisistä kuulo on edellytys jokapäiväiselle vuorovaikutukselle. Kuuloa kannattaa suojella. Hiljeneviin ääniin on myös mahdollista saada apua.
8.5.2023 Yleinen

Miten voin seniorina vaikuttaa omaan terveyteeni? — luentosarja

Pohjanmaan tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanke järjestää yhteistyössä Pohjanmaan hyvinvointialueen, Pohjanmaan Yhdistysten ja Pohjanmaan muistiluotsin kanssa luentosarjan senioreille ja muille kiinnostuneille. Saat tietoa siitä, mitä voit tehdä edistääksesi sekä aivoterveyttäsi että yleistä terveyttäsi.
17.2.2023 Kehittäminen

Lastenreuman tutkimuksessa huomio kipuun ja sen kanssa pärjäämiseen

Hyvinvointialueella on käynnissä monia kiinnostavia tutkimusprojekteja. Yksi projekteista on lastenlääkäri Maria Backströmin lastenpoliklinikalla Vaasan keskussairaalassa tekemä lastenreumatutkimus. Artikkelissa hän kertoo tutkimuksestaan, joka keskittyy lastenreuman taudinaktiivisuuden mittaamiseen sekä selviytymiskeinoihin lastenreuman aiheuttamista kivuista.
13.1.2023 Yleinen

Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa

Maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa Pohjanmaan hyvinvointialueella. Kokeilu koskee kaikkia alle 25-vuotiaita, mutta toimintatavat voivat vaihdella paikkakunnittain. Pohjanmaan Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeessa pureudutaan toimintatapojen yhtenäistämiseen.
2.1.2023 Yleinen

Hoida koronaa kuten muitakin flunssatauteja – laajamittainen koronatestaus päättyy

Pohjanmaan hyvinvointialueen pandemiajohtoryhmä kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen 2.1. Ryhmä teki valtakunnallisen linjauksen mukaisen päätöksen, että laajamittainen koronatestaus lopetetaan. Jatkossa koronatesti tehdään vain, jos se on hoidon näkökulmasta tarpeen. Koronatartunnan voi pääsääntöisesti sairastaa kotona muiden virustautien tapaan.