Siirry sisältöön

Terveydenhuolto

4.9.2023 Yleinen

Pysy liikkeessä, pysyt kunnossa

Työikäisten tulisi harjoittaa lihaskuntoa ja liikehallintaa ainakin kahdesti viikossa ja harrastaa rasittavaa liikuntaa tunti ja 15 minuuttia viikossa tai reipasta liikkumista kaksi ja puoli tuntia viikossa. Lisäksi kevyttä liikuskelua pitäisi olla mahdollisimman usein, sekin voi alentaa muun muassa verensokeri- ja rasva-arvoja. Lisäksi se vilkastuttaa verenkiertoa sekä vetreyttää lihaksia ja niveliä.
25.8.2023 Yleinen

Hoitotakuun aikarajat muuttuvat 1. syyskuuta

Hoitotakuu eli laki perusterveydenhuollon hoitoon pääsystä tiukentuu syyskuun alussa. Toimenpiteet jonojen lyhentämiseksi ja palveluiden saatavuuden parantamiseksi jatkuvat.
1.8.2023 Yleinen

Päätös pitää alkoholin kulutuksen kohtuudessa

Kesä on lomakausi, mutta myös juhlakausi ja monesti alkoholi on enemmän tai vähemmän läsnä. Sosiaaliterapeutti Susanne Hongell rohkaisee kulutustottumuksista riippumatta kaikkia pysähtymään ja pohtimaan omaa alkoholinkäyttöään.
30.5.2023 Kotikäynti-asiakaslehti

Lopeta googlaaminen, mene Omaoloon!

Asiakaspalvelukeskuksessa työskentelevä sairaanhoitaja ja Omaolon pääkäyttäjä Mari Montin ottaa vastaan ja käsittelee asiakkaiden yhteydenottoja, jotka tulevat digipalvelu Omaolon kautta. Jos et vielä ole käyttänyt Omaoloa, Marin vastaukset yleisimpiin kysymyksiin Omaolosta auttavat sinut alkuun.
30.5.2023 Kotikäynti-asiakaslehti

Hei, miten kuuluu?

Suurimmalle osalle ihmisistä kuulo on edellytys jokapäiväiselle vuorovaikutukselle. Kuuloa kannattaa suojella. Hiljeneviin ääniin on myös mahdollista saada apua.
8.5.2023 Yleinen

Miten voin seniorina vaikuttaa omaan terveyteeni? — luentosarja

Pohjanmaan tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanke järjestää yhteistyössä Pohjanmaan hyvinvointialueen, Pohjanmaan Yhdistysten ja Pohjanmaan muistiluotsin kanssa luentosarjan senioreille ja muille kiinnostuneille. Saat tietoa siitä, mitä voit tehdä edistääksesi sekä aivoterveyttäsi että yleistä terveyttäsi.
17.2.2023 Kehittäminen

Lastenreuman tutkimuksessa huomio kipuun ja sen kanssa pärjäämiseen

Hyvinvointialueella on käynnissä monia kiinnostavia tutkimusprojekteja. Yksi projekteista on lastenlääkäri Maria Backströmin lastenpoliklinikalla Vaasan keskussairaalassa tekemä lastenreumatutkimus. Artikkelissa hän kertoo tutkimuksestaan, joka keskittyy lastenreuman taudinaktiivisuuden mittaamiseen sekä selviytymiskeinoihin lastenreuman aiheuttamista kivuista.