Siirry sisältöön

Terveydenhuolto

15.12.2023 Yleinen

Juhlapyhät vaikuttavat aukioloaikoihimme

Joulun ja uudenvuoden pyhät vaikuttavat toimipisteidemme aukioloaikoihin. Kiireettömät vastaanotot, kuten terveysasemat ja poliklinikat, ovat kiinni 24.–26.12.2023 sekä 1.1.2024. Sama koskee suun terveydenhuollon ajanvarausta ja toimipisteitä. Pyhien aikaan apua kiireellisiin asioihin saa päivystysnumerosta 116 117 sekä hätätilanteissa numerosta 112.
28.11.2023 Kotikäynti-asiakaslehti

Korkea verenpaine on salakavala seuralainen

Noin kaksi miljoonaa suomalaista kärsii korkeasta verenpaineesta. Sairaus aiheuttaa harvoin oireita, mutta se suurentaa muun muassa riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.
4.9.2023 Yleinen

Pysy liikkeessä, pysyt kunnossa

Työikäisten tulisi harjoittaa lihaskuntoa ja liikehallintaa ainakin kahdesti viikossa ja harrastaa rasittavaa liikuntaa tunti ja 15 minuuttia viikossa tai reipasta liikkumista kaksi ja puoli tuntia viikossa. Lisäksi kevyttä liikuskelua pitäisi olla mahdollisimman usein, sekin voi alentaa muun muassa verensokeri- ja rasva-arvoja. Lisäksi se vilkastuttaa verenkiertoa sekä vetreyttää lihaksia ja niveliä.
25.8.2023 Yleinen

Hoitotakuun aikarajat muuttuvat 1. syyskuuta

Hoitotakuu eli laki perusterveydenhuollon hoitoon pääsystä tiukentuu syyskuun alussa. Toimenpiteet jonojen lyhentämiseksi ja palveluiden saatavuuden parantamiseksi jatkuvat.
1.8.2023 Yleinen

Päätös pitää alkoholin kulutuksen kohtuudessa

Kesä on lomakausi, mutta myös juhlakausi ja monesti alkoholi on enemmän tai vähemmän läsnä. Sosiaaliterapeutti Susanne Hongell rohkaisee kulutustottumuksista riippumatta kaikkia pysähtymään ja pohtimaan omaa alkoholinkäyttöään.