Siirry sisältöön

sosiaali- ja terveyspalvelut

17.2.2023 Artikkeli

Maalahden kotihoito testaa lääkeannostelurobotti Medimiä

Tammikuusta 2023 lähtien on Maalahden kotihoidossa testattu pilottitutkimuksen puitteissa Medimi Smart Small lääkeannostelurobottia. Pohjanmaan hyvinvointialue kokeilee ensimmäisenä Suomessa tällaista lääkeannostelurobottia.
19.1.2023 Ihmiseltä ihmiselle

Rutiinit ja rauhoittuminen auttavat arjen hulinassa

Monissa perheissä arjen rumba on alkanut taas joululoman jälkeen. Perheneuvolan johtava sosiaalityöntekijä Johanna Levälahti kertoo vinkkejä, joilla lapsiperheiden hektistä elämää voi rauhoittaa ja vakauttaa.
12.1.2023 Yleinen

Opetuskotihoito tukee siirtymistä opinnoista työelämään

Pohjanmaan hyvinvointialueella on kehitetty syksystä 2022 opetuskotihoidon toimintamallia. Toimintamallia kehitetään yhdessä kotihoidon, oppilaitosten ja Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille -projektin (TulKoti) kanssa.
9.12.2022 Artikkeli

Voimaperheet-toimintamalli tukee vanhemmuutta

Pohjanmaan hyvinvointialueen neuvoloissa on marraskuun alussa otettu käyttöön Voimaperheet-toimintamalli. Pyrkimyksenä on tarjota vanhemmille työkaluja vastaamaan lapsen käyttäytymisen haasteisiin.
9.12.2022 Yleinen

Digipalveluita koko Pohjanmaan hyvinvointialueen asiakkaille

Sonja Friman ja Heli Pajala työskentelevät Pohjanmaan Tulevaisuuden sotekeskus -hankkeen digitalisaation valmistelun osakokonaisuudessa. Digitalisaation valmistelun tavoitteena on parantaa digitaalisia palveluita hyvinvointialueella.