Siirry sisältöön

sosiaali- ja terveyspalvelut

2.12.2022 Artikkeli

Juhlapyhät vaikuttavat aukioloaikoihimme

Joulun ja uudenvuoden pyhät vaikuttavat toimipisteidemme aukioloaikoihin. Kiireettömät vastaanotot, kuten terveysasemat ja poliklinikat, ovat kiinni itsenäisyyspäivänä, jouluaattona, joulu- ja tapaninpäivänä sekä loppiaisena. Sama koskee myös suun terveydenhuollon ajanvarausta ja toimipisteitä. Pyhien aikaan apua kiireellisiin asioihin saa päivystysnumerosta 116 117 sekä hätätilanteissa numerosta 112.
21.11.2022 Artikkeli

Palliatiivinen hoito ja hoidon suunnittelu vanhustenhuollossa

Annika Tetrault työskentelee koordinoivana osastonhoitajana Pohjanmaan ikäihmisten terveyspalveluissa sekä hoitotarvikeyksikössä. Kyseessä on kaksi uutta, koko hyvinvointialueen kattavaa yksikköä. Työnsä ohella hän viimeistelee tohtorinväitöstään terveystieteistä Åbo Akademin Vaasan yksikössä. Tetrault kertoo artikkelissa tutkimustyöstään ja siitä, miten tuloksia voidaan hyödyntää toiminnassa.
21.10.2022 Artikkeli

Pohjoismainen syömishäiriöyhteistyö kehittämistyön perustana

Kehityspsykologian dosentti ja laillistettu psykoterapeutti Rasmus Isomaa työskentelee Pietarsaaren Fredrika-klinikan toiminnanjohtajana ja toimii tällä hetkellä myös Suomen Syömishäiriöliiton (Syli r.y.) ja pohjoismaisen syömishäiriöyhdistyksen (Nordic Eating Disorder Society) puheenjohtajana. Artikkelissaan hän kertoo pohjoismaisesta yhteistyöstä, jossa hän ja Fredrika-klinikan henkilöstö ovat mukana.